Fudbaleri reprezentacije Srbije poraženi su od Francuske rezultatom 2:0. Francuska je bolje ušla u utakmicu a Riberi postigao gol već u 11. minutu da bi konačan rezultat postavio Maluda u 16. minutu.
Rezultat koji niko od nas nije želeo da vidi na kraju ali ipak...


Francuska je krenula ofanzivno u utakmicu, a u 11. minutu Riberi sjajno prolazi pored igrača Srbije, dodaje loptu Nasriju, Nasri šutira ali njegov šut brani Brkić, međutim lopta se odbija od Brkića i na tu loptu natrčava Riberi i Francuska vodi 1:0. Samo pet minuta kasnije, Floran Maluda sjajno šutira i pogađa gol – 2:0 vodi Francuska.

Srbija je u prvom poluvremenu imala par prilika ali one nisu ozbiljnije ugrozile gol Francuza.

U drugom poluvremenu, „Orlovi“ su krenuli ofanzivnije ali nikako nisu uspeli da pređu odbranu Francuske a i kada to učine, akcija se završi šutem pored gola. U nekoliko slučajeva golman Ljoris je sjajno intervenisao posle dobrih udaraca Tadića. Treba reći da je Francuska od početka igrala u najjačem sastavu dok je selektor Mihajlović na teren izveo kombinovan sastav.

U poslednjoj utakmici ove mini-turneje, Srbija igra protiv Švedske u Stokholmu, gde bi trebalo da zabeležimo nešto bolji rezultat s obzirom da je Švedska kompetentniji rival „Orlovima“.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)