Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, ne oseća ličnu odgovornost za loš učinak reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, već je prstom upro u igrače i selektora.

Tomislav Karadzic

– Moramo jednom da presečemo, da ne okrivljujemo sve i svakoga, a da glavne aktere poštedimo. Za rezultat su odgovorni igrači i selektor! Nisam uzbuđen posle naručenih članaka. Čitao sam u novinama da sam ja najodgovorniji za poraz protiv Estonije. Znam gde su pokretači tih članaka.

Predsednik FSS je napomenuo da bi trebalo „pošteno da se gledamo u oči kako bi se tačno locirala svačija odgovornost“.

– Ne pada mi napamet da se obazirem na navijačke strasti i na ljude kojima je važno da destabilizuju Savez jer misle da će onda i oni u svojim sredinama imati više uspeha. Moramo da konsolidujemo naše unutrašnje odnose, tim i igru i apsolutni sam optimista u vezi s plasmanom na prvo ili drugo mesto u našoj grupi za Evropsko prvenstvo. Nadam se da će ekipa igrati bolje u Đenovi i da ćemo da se vratimo neporaženi. Pojedini igrači su pokazali veliki motiv protiv Estonije. Imam primedbi na igru pojedinaca, ali posle Italije razgovaraćemo o tome. Ko ne želi da igra za reprezentaciju i da daje maksimum, ne treba nam, bez obzira na to o kome se radi.

Narednih dana bi, međutim, trebalo očekivati da se izvršni odbor pozabavi krizom bez sufliranja sa strane.

Rade Đurović, član izvršnog odbora, najavio je da će od predsednika Karadžića zatražiti sednicu na kojoj bi bila otvorena sva sporna pitanja.

– Naravno da sam nezadovoljan onim što nam se u poslednje vreme dešava, ali bi bilo neukusno da kao član izvršnog odbora izlazim u javnost sa svojim stavovima pre nego što ih predočim na sednici. Verujem da će ona biti održana posle utakmice sa Italijom i da će se na njoj raspravljati o svim problemima – rekao je Đurović.

Duško Sekulić, predsednik Fudbalskog saveza zapadne Srbije, koji je posle pobede na regionalnim izborima nad kandidatom kojeg je podržavao aktuelni predsednik Tomislav Karadžić, Branislavom Stojakovićem, najavljivao da će se založiti za korenite promene u srpskoj kući fudbala, sada kao član izvršnog odbora smatra da najpre treba sačekati da se završi utakmica sa Italijom.

– Sada svi treba da zbijemo redove jer nas očekuje važna utakmica sa Italijom. Ostalo je samo dva dana do tog meča, a to je kratak period da bismo sada otvarali teške teme.

Sekulić, međutim, smatra da će posle utorka biti vremena da se razmotri odgovornost za stanje u Fudbalskom savezu.

– Posle meča sa Italijom imaćemo veliki vakuum što se tiče reprezentacije. Tada ćemo sesti, pogledati se u oči i razgovarati. Videćemo šta može da se uradi. Možda bi bilo dobro da se angažuju i neki fudbalski ljudi koji su do sada bili u drugom planu – rekao je Sekulić.