U Nici je održan žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Srbija je bila u trećem šeširu, a nakon žreba se našla u grupi I gde je za protivnike iz ostalih šešira dobila: Portugal, Dansku, Jermeniju, Albaniju i Francusku (domaćina) protiv koje osvojeni bodovi neće uticati na konačan plasman.


Fudbalska reprezentacija Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije


Srpski fudbalski navijači pokušavaju da što pre zaborave ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i okrenu se novim kvalifikacijama ovog puta za Evropsko prvenstvo. U ovim kvalifikacijama šanse naše reprezentacije za plasman u Francusku su daleko veće. Iz kog razloga? Ovog puta će iz svake grupe u Francusku ići dve najbolje plasirane ekipe kao i najbolje trećeplasirana reprezentacija, dok će se za preostala četiri mesta za put u Francusku boriti ostale trećeplasirane reprezentacije.

Iz prvog šešira Srbija je dobila Portugal. Ronaldo i drugovi će biti veliki zalogaj za naše momke, ali i moguća misija. Mišljena smo da je naša reprezentacija mogla da dobije težeg ali i lakšeg protivnika iz ovog šešira, pa iz tog razloga nećemo kukati za nekim drugim protivnikom.


Kristijano Ronaldo

Kristijano Ronaldo


Iz drugog šešira došla je Danska. Isti slučaj kao i sa Portugalom, moglo je bolje ali i gore. Danska je po kvalitetu slična našoj reprezentaciji, a Srbija je za selektora Danske totalna nepoznanica, a to treba iskoristiti.


Danska

Danska


Četvrti šešir Srbiji je doneo Jermeniju. Najzvučnije ime u reprezentaciji Jeremnije je svakako Mikitarijan čija je tržišna vrednost veća od 50% ukupne vrednosti reprezentacije Jermenije. Sigurni smo da će Matić i Fejsa zaustaviti opasnog fudbalera Borusije iz Dortmunda i tako olakšati posao saigračima u nameri da se dođe do 6 boda u dvomeču protiv spomenute reprezentacije.


Mikitarijan

Mikitarijan


Iz poslednjeg šešira došla je Albanija. O ovim mečevima ne treba puno da se priča. Srbija je apsolutni favorit u istim, ali isto tako se ne sme zapostaviti motivisanost u redovima Albanije koja će biti verovatno veća nego ikad u mečevima protiv svojih komšija sa severa. Verujemo da će kvalitet presuditi u ovom meču i da će navijači Srbije imati razloga za slavljem.


Albanija

Albanija


Poslednja šesta reprezentacija u grupi I je Francuska. Bodovi iz mečeva protiv Francuske neće biti vrednovani, već će ti mečevi služiti domaćinu ovog prvenstva da se uigraju i potpuno spreme za takmičenje u svojoj zemlji.

Šta možemo da očekujemo od reprezentacije Srbije u predstojećim kvalifikacijama? Sve sem plasmana u Francusku bi bila nova katastrofa za naš fudbal. U kvalifikacijama za Brazil, Srbija je platila cenu neiskustvom i pravljenjem jedne nove reprezentacije sa dosta mladih fudbalera. Videlo se u završnici istih da su naši fudbaleri mogli daleko više od onog što je na kraju stajalo na tabeli.

Jedini minus kod naše reprezentacije ovog puta vidimo ponovo u selektoru, tačnije u tome da selektora nemamo, a da je Drulović postavljen samo za trenutnog vršioca dužnosti selektora. Postavlja se pitanje zašto čekati a ne odmah ukazati istom poverenje do kraja kvalifikacija ili pak postaviti nekog drugog sa jasnim zadatkom i ciljem… Nažalost odgovor na ovo pitanje nećemo dobiti i ostaje nam da se nadamo da će Srbija ovog puta izboriti plasman na Evropsko prvenstvo jer je put ovog puta daleko lakši- u Francusku putuju dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plus najbolja trećeplasirana i četiri reprezentacije iz baraža u kojem će se naći preostale trećeplasirane ekipe.

Navijači u Francuskoj neka se spreme: stiže Srbija!

(BeliOrlovi.rs, D. Jevremović)