Ivan Obradović i Miloš Ninković prihvataju ulogu favorita pred utakmicu između Srbije i Farskih ostrva, veruju u pobedu, ali i opominju da selekcija domaćina više nije tim „konobara i ribara“ kojem se lako puni mreža.

Ivan Obradović na utakmici sa Australijom na Svetskom prvenstvu 2010 u Juznoj Africi

– Svaka reprezentacija koja gostuje na Farskim ostrvima mora da prihvati ulogu favorita pre utakmice. Međutim, kad se pogleda statistika Farana poslednjih godina, vidi se da su čvrst tim, da teško primaju golove, rekao je Obradović.

„Na papiru smo svakako favoriti. Igrali smo i ranije sa Faranima i uvek pobeđivali. Nadamo se da će tako biti i sutra i da ćemo upisati prva tri boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo“, naveo je Obradović.

Prvotimac Saragose je, ipak, podsetio da su Farska Ostrva u prvom meču u kvalifikacionoj Grupi C u Talinu izgubili od Estonije sa 1:2 tek pošto su oba gola primili u sudijskoj nadoknadi.

„Izgubili su zbog neiskustva i nesreće, ali su pokazali da su čvrsti, da im je i u gostima teško dati gol, što ranije nije bio slučaj. Napredovali su. Kod kuće su još teži protivnik, daju sve od sebe, teren nije tako dobar, mali je“, oprezan je Obradović.


Povezane vesti