SUDEĆI prema pripremnim mečevima i treninzima reprezentacije, Ivan Obradović je u ovom trenutku bliži startnoj postavi na poziciji levog beka od Aleksandra Kolarova. Jedan od najmlađih reprezentativaca s optimizmom dočekuje prvu utakmicu protiv Gane i veruje da će „orlovi“ u Pretoriji pokazati da su kvalitetniji rival od afričke selekcije.

Ivan Obradović tokom utakmice sa Kamerunom

– Već nekoliko dana upoznajemo se s Ganom i s njenom igrom. Na treninzima uvežbavamo taktiku i ono što mogu da kažem je da ćemo igrati našu igru. Ne treba da se plašimo nikoga, na papiru smo bolja ekipa od Gane i do utakmice samo treba da naše glave što bolje pripremimo za meč. Svi verujemo u to da smo kvalitetniji i treba da izađemo hrabro i igramo našu igru – poručuje Obradović.

Na pitanje da proceni razliku u kvalitetu između Gane i Kameruna, protiv kojeg su „orlovi“ igrali nedavno u Beogradu, Obradović prednost daje Kameruncima.

– Ne mogu baš najbolje da govorim o tome da li je Gana jača, jer nisam igrao protiv njih. Kamerunci su sjajna ekipa i možda su za nijansu bolja od Gane. Ipak, ovo je Svetsko prvenstvo, takmičenje na kojem izvlačimo maksimum iz sebe i nema dileme da će oni na teren izaći kao lavovi. Znamo da nas čeka težak fizički rad tokom svih 90 minuta, ali sam uveren da možemo da dobijemo tu utakmicu.

Prema najavama naših iseljenika u Johanesburgu, Gana će se u Pretoriji osećati kao kod kuće jer će domaće stanovništvo navijati za afričku selekciju. Na tribinama se, ipak, očekuje između pet i osam hiljada Srba.

– Navikli smo na to tokom kvalifikacija, imali smo teška gostovanja u Austriji, Francuskoj i Rumuniji na kojima je sva publika bila na strani rivala. I pored toga smo pružali dobre igre i pobeđivali i u gostima. Imamo igrače koji godinama brane boje najjačih evropskih klubova i naviknuti su da nose taj pritisak na leđima. Oni će mnogo pomoći i nama mlađima ukoliko dobijemo šansu da igramo – uverava Obradović.

Iako je veći deo sezone propustio zbog teške povrede kolena, mladi defanzivac tvrdi da je 100 odsto spreman.

– Potpuno sam spreman posle duge pauze. Poslednjih mesec dana kvalitetno radim, nemam strah kad izađem na teren i smatram da mogu da iznesem svih 90 minuta na visokom nivou. Naravno, ukoliko mi selektor ukaže poverenje – konstatuje Obradović.

NAJMLAĐI UVEK ZAJEDNO

OBRADOVIĆ najviše vremena provodi s Tošićem, Rukavinom i Kačarom. Tošić je pre dva dana u šali rekao Ivanu da zamoli selektora da ga ne stavlja u prvi tim, kako se ne bi razdvajali.

– Da, Bambi mi je to rekao – smeje se Obradović. – U pitanju je naša mala šala. Ipak, moj fudbalski uzor bio je Predrag Mijatović.

U SUBOTU U PRETORIJI

SRPSKI fudbaleri u subotu će imati priliku da prvi put osete travu na „Loftus Versfeld“ stadionu u Pretoriji. Prema propozicijama FIFA, trening našeg tima, koji će u nedelju nominalno biti domaćin, zakazan je za 15.15, a konferencija za medije selektora Radomira Antića počinje sat i 15 minuta kasnije.

Povezane vesti