Radomir Antić, selektor reprezentacije Srbije, otklonio je sve dileme kada je u pitanju startna postava za premijernu utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv selekcije Gane.

Radomir Antic poleteo kao Belia Orao

Nema sumnje da će pred golom stajati Vladimir Stojković, koji je u kvalifikacijama sigurno čuvao mrežu „orlova“ i u nacionalnom dresu gotovo uvek je pružao partije vredne pažnje. Prostor pored desne aut linije pokrivaće Branislav Ivanović, jer je ta pozicija za igrača Čelsija mnogo bolja za srpski tim nego da Ivanović ode u sredinu.

Poziciju centralnog beka zauzeće Nemanja Vidić, iskusni defanzivac Mančester junajteda, a par bi trebalo da mu bude Aleksandar Luković. Fudbaler Udinezea igra dobro ove sezone na toj poziciji, kao uostalom i Neven Subotić iz Dortmunda, ali se čini da će prevagu odneti nešto više iskustva u Lukovićevim nogama. Na levoj strani u defanzivnoj liniji trebalo bi da zaigra Ivan Obradović, kojeg selektor Antić izuzetno poštuje. Kolarov, doduše takođe odlično igra ove sezone na toj poziciji, međutim, utisak je da će ovog puta ipak otići na klupu.

Tapiju na poziciju zadnjeg veznog igrača drži Nenad Milijaš, ispred njega igraće kapiten Dejan Stanković, kojem je ovo treći nastup na Svetskim prvenstvima, a po bočnim stranama u sredini igraće tandem Jovanović – Krasić, koji se odlično razume kako privatno tako i na terenu.

Taktika sa dva napadača ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje, a u tom slučaju najistureniji igrači u srpskom timu bili bi Nikola Žigić i Marko Pantelić.

Izvor: Blic

Povezane vesti