Fudbaler Saragose i doskorašnji stalni reprezentativac Srbije, „otvorio“ je dušu za kamere Radio Televizije Republike Srpske i govorio o statusu u Saragosi, svom radu i trenutnoj situaciji u reprezentaciji Srbije.

Ivan Obradovic

Obradović žali što u poslednje vreme greje klupu svog kluba, ali kaže da mu je to saopšteno početkom ove sezone, dolaskom novog trenera i predsjednika kluba.

Ipak, Obradović je ostao u Saragosi, verovatno do januara, i kaže da svakodnevno trenira sa igračima i ličnim kondicionim trenerom.
Jedan od razloga što je ostao je verovatno i sam grad Saragosa. Obradović kaže da se ovde oseća kao kod kuće, jedino što mu nedostaje su utakmice kojima bi pokazao dobru igru i nametnuo se nekom novom selektoru.

I naravno, nije moglo da se izbegne pitanje reprezentacije. Obradović, odgovara bez dlake na jeziku, kao iz topa.
Kaže da mu je jako žao što često dolazi do navijačkih podela kada igra reprezentacija i što neki navijači zameraju igračima kako se trude manje nego u klubu.

Ne možete da poredite igru u klubu i reprezentaciji, to je potpuno druga formacija, drugi pristup… Ali odgovorno tvrdim da je svaki reprezentativac Srbije na svakoj utakmici igrao srcem i davao svoj maksimum!

Na pitanje o selektorima, Obradović je rekao da je najveću podršku navijača imao Antić sa kojim su se i ostvarili najbolji rezultati. Nakon slabijeg SP, došlo je do Antićevog otkaza, što za Obradovića nije potpuno jasno. Nakon toga dolazi Petrović koji od početka nije imao podršku navijača, ni on, ali ni uprava saveza. I tu su kola krenula nizbrdo, priseća se Obradović. Neuspeh u kvalifikacijama za EP, zatim porazi u prijateljskim utakmicama i sve ono  što se dešavalo van terena su, po njemu, doneli jedan negativan utisak evropi i svetu u pogledu na srpski fudbal.
Ipak, ovaj mladi fudbaler veruje da Srbija sa mladim nadama može da uspe u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Preskačemo Evropsko prvenstvo, imamo dovoljno vremena da izaberemo kvalitetnog selektora i vratimo se na pobedničke staze, zaključio je Obradović.

Beli Orlovi (M. Petković, foto: arhiva)