Reprezentativac Srbije, Ivan Obradović, izjavio je kako želi i naredne sezone da nastupa za špansku Saragosu koja već dve sezone, zaredom, opstanak osigurava u poslednjim trenucima Primere.

Iako su mnogi još pre dva meseca Saragosu videli u Segundi (drugoj ligi Španije), Saragosa je osigurala opstanak a Primeru je napustio Viljareal koji je igrao u Ligi šampiona ove sezone.

Drugu sezonu zaredom sa Saragosom smo izborili opstanak u poslednjim minutima prvenstva, a prve godine smo se spasli u pretposlednjem kolu. Majstori smo da preživimo – izjavio je Obradović za „Novosti“.


Na dvanest poslednjih utakmica, Saragosa je zabeležila osam pobeda, jednu nerešenu utakmicu i tri poraza, a u poslednje četiri utakmice prvenstva, Saragosa je zabeležila pobede.

Preokret je, čini mi se, nastao pobedom na „Mestalji” nad Valensijom. To je donelo jaku dozu samopouzdanja da možemo, da ima nade za nas. Zaređali smo sa uspesima, imali smo dobar raspored. Tukli smo Atletiko Madrid, dobili Sporting u Hihonu i bili smo tu, uz rame rivalima. Pred sam kraj namestio se raspored da igramo tri uzastopne utakmice kod kuće, sve tri smo pobedili”, rekao je Obradović i osvrnuo se na poslednju utakmicu sezone protiv Hetafea, “Od nekih 17.000 gledalaca na tribinama, bar 10.000 je došlo iz Saragose. Ambijent je bio kao da igramo na našoj „Romaredi“. Bilo je sjajno, prelepo, uspeli smo da pobedimo i preživimo u ligi. Valjda dogodine budemo bolji.


Da li će Obradović ostati u Saragosi, na to pitanje sada nema odgovor ali ne krije da bi voleo da igra za Saragosu i naredne sezone.

Imam ugovor na još dve godine i stvarno bih voleo da ostanem ovde. Sve mi se sviđa, od zemlje, grada do kluba i nemam želju da idem negde drugde – rekao je Obradović.

 

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)