Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije sastaće se sutra u Beogradu i razgovarati o učinku „orlova“ na Mondijalu i odgovornosti selektora Radomira Antića. Očekuje se da će biti reči i o reviziji plate srpskog selektora, koju je predsednik FSS Karadžić najavio u Johanezburgu dan posle odlaska naše reprezentacije za Beograd.

karadzic i antic

Prijavite se kao saradnik sajta BeliOrlovi.rs

Sastanak će dati precizniji odgovor na pitanje ima li Srbija danas selektora, na koje je Antić prekjuče odgovorio potvrdno, uz ogradu da ima vremena za odluku.

– U četvrtak ćemo se sastati i pre toga neću davati nikakve komentare ni za jedne novine – rekao je juče za „Blic“ Tomislav Karadžić, koji se odmara u Subotici,
Prema novom ugovoru sa FSS, Antić bi za dve godine trebalo da primi 1,3 miliona evra, kao i eventualni bonus za odlazak „orlova“ na Prvenstvo Evrope 2012. koji iznosi milion evra.

Od sutra će, dakle, sve biti mnogo jasnije, obzirom na to da dva najodgovornija čoveka srpskog fudbala nisu razgovarala od poraza protiv Australije i ispadanja sa Mondijala.

Prvi nagoveštaj prekida na vezama između Karadžića i Antića bila je izjava predsednika FSS u Johanezburgu 25. juna, pošto su reprezentativci napustili Južnu Afriku:

– Na Mondijalu smo doživeli veliki neuspeh i u odnosu na to javnost je bila blaga prema nama. Sa samo jednim napadačem tražili smo tri boda protiv Australije. Imali smo izvesnu nadu u plasman u četvrtfinale koji bi nam doneo još pet miliona dolara. Neuspehom smo doživeli i finansijski fijasko, pa ćemo ići na rez svih troškova u stručnom štabu. Antić nije čovek s kojim se ne može razgovarati – bio je siže Karadžićeve izjave.

Radomir Antić je uzvratio konferencijom za medije održanom prekjuče u „Hajatu“, sa sledećom porukom:

– Učešće Srbije u Južnoj Africi nisam doživeo kao neuspeh. Kao čovek fudbala okrećem se sledećem danu i izlazim sa prvenstva ojačan. Za odluku o ostanku ima vremena. Potpisivanjem ugovora preuzeo sam obavezu, a Radomir stoji iza svojih odluka. Ako ekipa na utakmici sa Australijom šutne 23 puta ka golu, polemika je izlišna. Paušalne ocene ne prihvatam.

Pitanje upućeno Antiću – kako objašnjava to da srpski selektori odlaze na Mondijal kao heroji, a posle neuspeha prve napade doživljavaju iz Fudbalskog saveza – ostalo je bez odgovora.

Ražnatović: Bez zahteva za reviziju ugovora

Advokat Miodrag Ražnatović, vlasnik agencije „Beobasket“ koji pored Antića zastupa košarkaškog selektora Ivkovića i mnoge igrače, na pitanje novinara o mogućem smanjenju selektorove plate rekao je da je njegov ugovor sa FSS jednostavan i vrlo jasan. Tačnije, da ne predviđa nikakve sankcije vezane za rezultat na Mondijalu i da je za izmene stavki potrebna obostrana saglasnost.

Podsećamo, reč je o ugovoru potpisanom decembra 2009. koji stupa na snagu 1. jula.

– Nalazim se u inostranstvu i trenutno nisam u toku zbivanja na relaciji FSS – Antić. Koliko znam, ništa se ne dešava i iz Saveza nije stigao zahtev za reviziju ugovora. Ako se nešto pokrene, naravno da ću se uključiti u raspravu jer sam lično sastavljao ugovor i zastupam gospodina Antića – rekao je juče Ražnatović na poziv „Blica“.

Izvor: Blic

Povezane vesti