Tradicionalni međunarodni prijateljski turnir „Stevan Vilotić – Ćele“ za reprezentacije uzrasta do 19 godina, održaće se po 17.put od 5. do 8.septembra 2010. u Subotici i Čantaviru, uz učešće omladinskih selekcija Izraela, Ukrajine, Mađarske i Srbije. Turnir se bezmalo dve decenije organizuje u prvoj nedelji septembra u čast proslavljenom stručnjaku za rad sa mlađim uzrasnim kategorijama, legendarnom „Stevanu Vilotiću – Čika Ćeletu“.
Omladinska reprezentacija Srbije u fudbalu (92 godiste)

Omladinci Srbije okupili su se u beogradskom hotelu „M“ i odmah produžili za Suboticu, gde će trenirati do početka turnira, a u sredu 1.septembra očekuje ih i prijateljska utakmica sa seniorima FK Čantavir, u Čantaviru od 18.30.

Na spisku se nalazi 18 igrača i dva golmana, a do početka takmičenja, stručni štab moraće da se odluči za dvojicu prekobrojnih. U konkurenciji se nalaze:

Golmani: Nikola Perić (Mačva), Spasoje Stefanović (BSK, Borča)

Odbrana: Uroš Ćosić (CSKA, Moskva), Jovan Krneta (Teleoptik), Aleksandar Pantić, Uroš Vitas (Rad), Matija Nastasić (Partizan), Danilo Kuzmanović (Đurgarden, Švedska), Marko Petković (OFK Beograd).

Sredina terena: Darko Brašanac (Partizan), Andrej Mrkela, Aleksandar Kovačević, Goran Čaušić (Crvena zvezda/Sopot), Nenad Lukić (Teleoptik), Filip Malbašić (Rad), Luka Blagojević (Bežanija), Mile Savković (BSK, Borča).

Napad: Luka Milunović (OFK Beograd), Nikola Trujić (Teleoptik), Đorđe Despotović (Crvena zvezda/Sopot).

U odsustvu selektora Tomislava Sivića, koji će privremeno preuzeti vođenje mlade reprezentacije, naše omladince sa klupe će predvoditi trener Dejan Govedarica, uz asistenciju Nenada Sakića i Branislava Nikolića, dok će za rad sa golmanima biti zadužen Aleksandar Sarić.

Raspored turnira „Stevan Vilotić – Ćele“ izgleda ovako:

Nedelja, 05.septembar 2010 (prvo kolo):
SRBIJA – MAĐARSKA (Gradski stadion, Subotica – 16.30)
IZRAEL – UKRAJINA (Stadion FK „Bačka 1901“, Subotica – 16.30)
Ponedeljak, 06.septembar 2010 (drugo kolo):
SRBIJA – IZRAEL (Stadion FK „Bačka 1901“, Subotica – 16.30)
MAĐARSKA – UKRAJINA (Stadion FK Čantavir, Čantavir – 16.30)
Sreda, 08.septembar 2010 (treće kolo):
MAĐARSKA – IZRAEL (Gradski stadion, Subotica – 15.30)
SRBIJA – UKRAJINA (Stadion FK „Bačka 1901“ – 16.30)

– Svečano zatvaranje turnira i dodela priznanja posle utakmice Srbija – Ukrajina. Ulaz na sve utakmice turnira biće slobodan.

Povezane vesti