Pripremnu utakmicu protiv Novog Zelanda reprezentativci Australije, naši rivali u Grupi D na Svetskom prvenstvu, uopšte nisu shvatili na prijateljski način. Opasni fudbaleri AustralijeDa li sa Novozelanđanima imaju kojekakvih neraščićčenih računa od ranije ili prosto vole da budu brutalni prema protivniku kako god da se on zvao, tek, „kenguri“ nisu prezali od oštrih nasrtaja na igrače koji će, kao i oni, učestvovati na svetskoj fudbalskoj smotri.

Naročito grubi izabranici Pima Verbeka bili su prema krilnom igraču Novog Zelanda, Leu Bertosu, koji jedva izvukao „živu glavu“ posle duela sa „sokerosima“ – prvo mu je potkolenica nekako ostala na mestu kada mu je Vins Grela divljački uklizao, a onda, nedugo zatim, našao se gotovo dva metra od zemlje gde ga je podigao Tim Kejhil, napadač Evertona.

Nekim čudom, Bertos je ostao nepovrđen posle oba duela, ali te sreće nije bio Tim Braun, vezni igrač Novog Zelanda, koji je, doduše posle nezgodnog pada, slomio nadlakticu i teško da će uspeti da se oporavi do početka Mondijala.

Inače, reprezentativci Australije od srede se već nalaze u Južnoj Africi, u svojoj bazi u predgrađu Johanesburga. „Kenguri“ su prva od selekcija učlesnica SP koja je doputovala u ovu afričku državu.