Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u nastupajućim kvalifikacijama za plasman na EP za igrače uzrasta do 21 godine, a koje će 2013. godine biti održano u Izraelu, takmičiće se u okviru Grupe 4 protiv selekcija Danske, Severne Irske, Makedonije i Farskih ostrva. To je epilog današnjeg žreba, održanog u sedištu UEFA u Nionu, prenosi sajt FSS.

Aleksandar Jankovic privremena zamena za Antica

Delegaciju FSS na ovom događaju činili su generalni sekretar Zoran Laković, selektor Aleksandar Janković i menadžer Pavle Simić. Srbija je bila svrstana među nosioce grupe, zahvaljujući odličnom koeficijentu ostvarenom u prethodna tri ciklusa.

– Status nosioca grupe i dobri rezultati iz poslednjih godina svakako kreiraju naše ambicije, nevezane čak i za sam sastav grupe. Cilj mlade reprezentacije Srbije je plasman na EP 2013. godine u Izraelu. S tim stavom smo dočekali žreb, a tako nastavljamo i dalje, pripremajući se za takmičarske obaveze koje će uslediti – rekao je selektor Aleksandar Janković.

Selektor „orlića“ kratko je analizirao protivnike.

– Ponovo ćemo igrati protiv jedne skandinavske selekcije, ovaj put je to Danska, tako da to već možemo nazvati i tradicijom mlade reprezentacije. Sigurno svaki protivnik zaslužuje i dobru pripremu i respekt, a period koji sledi iskoristićemo na najbolji mogući način. Činjenica da smo u grupi sa pet selekcija i da ćemo u okviru nje odigrati osam utakmica, otvara nam mogućnost organizovanja većeg broja prijateljskih susreta. Želja nam je da prvi takmičarski meč odigramo u septembru ove godine, a do tada ćemo svakako iza sebe imati već odigranih šest pripremnih utakmica. Srbija ima tradiciju učešća na završnim turnirima igrača ovog uzrasta i mi hoćemo da je nastavimo i predstavimo se na najbolji način.

Grupa 1: Nemačka, Belorusija, Grčka, Bosna i Hercegovina, Kipar i San Marino
Grupa 2: Švedska, Ukrajina, Finska, Slovenija, Litvanija i Malta
Grupa 3: Češka, Vels, Jermenija, Crna Gora i Andora
Grupa 4: Srbija, Danska, Severna Irska, Makedonija i Farska ostrva
Grupa 5: Španija, Švajcarska, Hrvatska, Gruzija i Estonija
Grupa 6: Rusija, Portugalija, Moldavija, Poljska i Albanija
Grupa 7:
Italija, Turska, Mađarska, Republika Irska i Lihtenštajn
Grupa 8: Engleska, Belgija, Island, Norveška i Azerbejdžan
Grupa 9: Rumunija, Francuska, Slovačka, Letonija i Kazahstan
Grupa 10: Holandija, Austrija, Škotska, Bugarska i Luksemburg

Izvor: Sportal.rs