Mlada reprezentacija Srbije, do 21 godine, sutra će u Kragujevcu ugostiti vršnjake iz Hrvatske u okviru kvalifikacija za Prvenstvo Evrope koje se igra narednog leta u Danskoj.

Iako su naše nade, koje će prvi put sa klupe predvoditi selektor Tomislav Sivić, izgubile i teoretske šanse da se domognu baraža, susret u Šumadiji je proglašen utakmicom visokog rizika, i biće preduzete opsežne mere bezbednosti kako bi utakmica prošla u sportskom duhu i bez incidenata.

– Pored velikog broja redara koji će kontrolisati navijače prilikom ulaska na stadion „Čika Dača“, biće prisutni i pripadnici policije. Ništa od čvrstih predmeta neće se moći uneti na stadion – rekao je Jovan Pavlović Bojadžić, zamenik gradonačelnika za sport.

Utakmica počinje u 16 sati, sva tri ulaza na stadion, zapadni, južni i severni, biće otvorena već od 14 sati, a karte se, po ceni od 150 dinara, mogu kupiti na biletarnici hale „Jezero“, i na dan utakmice na stadionu do 11 sati. Utakmicu će direktno prenositi RTS.

Naši mladi reprezentativci od ponedeljka se nalaze u Kragujevcu, dok „vatreni“ stižu danas. Srbija je trenutno treća u sedmoj kvalifikacionoj grupi i sigurno neće igrati baraž za odlazak na Evro, dok Hrvati zauzimaju čelnu poziciju.