Reprezentacija Srbije doputovala je u svoju bazu u Austriji, gde će od danas do 3. juna obaviti glavni deo priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.
SrbijaPosle sedamdesetominutnog leta iz Beograda, ekspedicija “orlova“ doputovala je najpre u Salcburg, a zatim se uputila ka Leogangu, austrijskom skijalištu u podnožju Alpa, gde će se narednih dana pripremati za iskušenja u Južnoj Africi.

Radomir Antic - Austrija

Pred odlazak reprezentativci su vakcinisani protiv malih boginja, a među putnicima u Austriju nije bilo Nikole Žigića, koji je dobio dozvolu da obavi potrebne formalnosti oko transfera iz Valensije u engleski Birmingem i koji će se ekipi priključiti naknadno. Takođe, kapiten Dejan Stanković se posle osvojene titule prvaka Evrope sa Interom, očekuje u Leogangu u sredu uveče.

Reprezentativce je na aerodromu u Salcburgu dočekala grupa Srba, koji žive i rade u Austriji. Vremenske prilike za sada su povoljne, ali se tokom narednih dana očekuje kišno vreme.

Prvi trening po dolasku u Leogang selektor Antić će održati u večernjim časovima, a kao što je poznato, Srbija će imati i dve provere pre povratka u Beograd, protiv Novog Zelanda 29. maja i Poljske 2. juna.

Izvor: Sportske