Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević izjavio je da imaju kvalitetnog protivnika u četvrtfinalu Evropskog prvenstva kojem daju prednost.

Orlovi u utorak od 18:30 časova u Hrvatskoj igraju četvrtfinale Evropskog prvenstva, a naš selektor ulogu favorita prepušta protivniku i smatra velikim uspehom sam plasman u četvrtfinale.

Selektor Kovačević je sa svojim izabranicima nekoliko puta igrao protiv Rusa i uverio se u njihovu snagu, posebno u poslednjih četiri.
Kovačević je zadovoljan učinjenim jer Srbija nema mnogo futsal igrača i sam plasman u četvrtfinale je uspeh, ipak, to ne znači da ne žele dalje.

U utakmicama protiv Rusije naši momci su uvek dobro igrali i pokušaće to i ovaj put. Znaju da im neće biti lako. Atmosfera u Splitu biće paklena, navijači neće biti naklonjeni našoj reprzentaciji, protivnik nije naivan, ali..

Mi ćemo se fokusirati na teren i utakmicu i pokušati da protivniku zadamo što više problema„, kaže selektor Aca Kovačević.

Bolji iz duela Srbija – Rusija igraće u polufinalu protiv pobednika meča Hrvatska – Ukrajina, a kako su Hrvati domaćini sigurno je da imaju veću prednost za prolaz u polufinale. Ukoliko i Srbija i Hrvatska pobede svoje protivnike to bi značilo da naše Orlove u polufinalu čeka jako težak meč protiv domaćina.

Ali nadajmo se prvo pobedi u utakmici protiv Rusije i dobrim sudijskim odlukama za šta će biti zaduženi Danijel Janošević (Hrvatska) i Karel Henič (Češka).

BeliOrlovi.rs (M. Petković, foto: Beta/AP)