Nakon poraza od Hrvatske i pobede nad Škotskom, Srbija beleži novi pad na najnovijoj FIFA rang listi. U odnosu na prethodnu listu izgubili smo pet mesta i nalazimo se na 40. mestu iza recimo Alžira i Paname…

Nismo zaslužili više navijača!

Aleksandar Kolarov

Pored navedenih reprezentacija, Alžira i Paname, našu reprezentaciju na najnovijoj listi FIFA su pretekle i reprezentacije Venecuele, Ukrajine i Irske. Ipak za našu reprezentaciju su trenutno bitne reprezentacije sa starog kontinenta kako bi smo se u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine našli u šeširu sa kvalitetnim reprezentacijama.

Ako pogledamo samo reprezentacije iz Evrope, Srbija zauzima 23. mesto, a ispred je pored Irske i Mađarska. Moraće naši fudbaleri do kraja ovih kvalifikacija da sakupe što je više moguće bodova inače ćemo se naći u nekom od zadnjih šešira što bi samim tim značilo više kvalitetnih protivnika, a sa druge strane manje šanse za uspeh u predstojećim kvalifikacijama.

Na vrhu FIFA rang liste nije bilo puno promena, a Hrvatska je zabeležila najveći skok u vrhu sa devetog mesta došli su do četvrtog. Španci su i dalje prvi, slede Nemačka, Argentina i Hrvatska . Portugalci su peti, Kolumbija šesta, slede Engleska, Italija, Holandija i deseti Ekvador.