Reprezentacija Srbije je u sportskom centru u Staroj Pazovi gde se priprema za susret sa Škotskom. Neven Subotić, Darko Lazović i Vlada Stojković su rekli svoja očekivanja i želje pred duel sa Škotskom.

Obrada slike: BeliOrlovi, Foto: D.Peruničić


Neven Subotić nije bio na spisku protiv Republike Irske u prijateljskom duelu ali mentalitet reprezentacija sa „Ostrva“ zna iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kada je naša reprezentacija igrala sa Severnom Irskom.

Prijaju nam ekipe koje igraju na snagu, srcem. Mislim da imamo bolji kvalitet igrača, ako uđemo sa istom snagom i motivacijom kao i oni, možemo da igramo ravnopravno i sa Škotima i sa Velsom“, istakao je Subotić.

Stojković render, by: BeliOrlovi.rsZa golmana Partizana Vladimira Stojkovića počinje novi ciklus kvalifikacija, Stojković je propustio kvalifikacije za Evropsko prvenstvo (većinu utakmica) ali je zato sa reprezentacijom pre dve godine igrao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Stojković kaže da ja atmosfera u ekipi dobra i da svi žele pobede.

Atmosfera je fenomenalna, ekipa je podmlađena, očekujem da krenemo sa pozitivnim rezultatima kako bi se nazirao uspeh u ovim kvalifikacijam već od samog starta. Nijedan igrač neće krenuti u Škotsku sa idejom da bude zadovoljan nerešenim rezultatom ili da se odigra dobro, a izgubi. Svako od nas krenuće na put da pobedi, ne mogu da kažem da bih bio zadovoljan sa četiri boda iz ova dva meča, ali bod sa strane biće dobrodošao“, rekao je Stojković.

Darko Lazović će za četiri dana doživeti novo iskustvo, biće to za njega prva takmičarska utakmica u dresu „Orlova“. Lazoviću je žao što neće biti uz mladu reprezentaciju u dve bitne utakmice ali je zadovoljan i pozivom za „A“ tim.

Posle razočarenja u klupskom dresu protiv Bordoa okrenut sam reprezentativnim obavezama, nadam se povoljnom ishodu već protiv Škotske. Žao mi je što neću biti uz mladu reprezentaciju u dva odlučujuća meča, sa druge strane imponuje im što sam dobio šansu u A timu, a verujem da će saigrači iz moje generacije već protiv Danske obezbediti baraž za Evropsko prvenstvo“, naveo je Lazović.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)

Utakmica počinje za:

[ujicountdown id=“page/post“ expire=“2012/09/08 16:00″ hide = „true“]