Fudbalska reprezentacija Srbije imaće „ispit“ u meču sa Izraelom. „Orlovi“ će biti oslabljeni za Dejana Stankovića, Nemanju Vidića, Nikolu Žigića i Miloša Ninkovića, ali to ne predstavlja problem za selektora Petrovića i Miloša Krasića.

U izjavi za medije, selektor Petrović je iskazao poštovanje prema protivniku, ali i svoje poštovanje igračima koji će igrati za državni tim Srbije.

„Analizirao sam selekciju Izraela u kvalifikacionom meču protiv Hrvatske, video sam ambiciozan tim i zbog toga sam siguran da nas čeka pravi test pred nastavak kvalifikacija. Izrael je igrao malo čudno u tom meču, u formaciji 3-5-2, koja se praktično više i ne praktikuje, ali, dobro, tako oni igraju. Očekujem pritisak domaćeg tima od prvog minuta, zbog toga tražimo rešenje da ih u tome sprečimo i nametnemo našu igru“, rekao je selektor.

Najveću ulogu na terenu odigraće Miloš Krasić. Fudbaleru Juventusa biće ovo prva utakmica u kojoj će da zaigra kao kapiten A selekcije Srbije. Svakako je to velika čast, ali i odgovornost.

„Trudiću se da u ovoj ulozi budem uspešan kao i kapiten Deki i njegovi zamenici Nemanja (Vidić) i Žiga (Nikola Žigić). Žao mi je što nisu sa nama, ali važnije je da budu tu kad se bude igralo za bodove, u kvalifikacijama…“, rekao je Krasić.

„Srpski Nedved“ je rekao da veruje svojim saigračima i kaže da imaju kvalitet za EP.  On je dodao da im je utakmica protiv Bugarske vratila samopouzdanje, te se nada da će ovim mečom vratiti pouzdanje i navijačima.

„Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo, ali imamo snage da se izdignemo iznad svega i vratimo se na pobednički put“, zaključio je Krasić.

M.Petković