U taboru fudbalske reprezentacije Srbije vlada nepodeljeno mišljenje da je partija protiv Gane nešto što se neće i ne sme ponoviti u petak protiv Nemaca. Svesni su „orlovi“ težine zadatka, ali i neophodnosti da se izdignu iz teškog trenutka u koji su dospeli porazom u prvom nastupu na Mondijalu.

O tome su pred meč sa „pancerima“ u sredu govorila tri reprezentativca Srbije koja su prošlu sezonu provela u Bundesligi, Zdravko Kuzmanović, Gojko Kačar i Zoran Tošić.

Kuzmanović je istakao da više nema mesta razmišljanju o porazu na mondijalskom debiju, a da će nezadovoljstvo psole takvog ishoda svi u ekipi pokušati da promene dobrom igrom protiv izabranika Joakima Leva.

„Očekivali smo protiv Gane nešto sasvim drugačije od onog prikazanog. Hteli smo mnogo bolje, i da igramo, i da ostvarimo, ali smo na kraju izgubili. Nismo zadovoljni time. Nemci su, sa druge strane, ozbiljan rival. Prikazali su dosta toga dobrog protiv Australije, ali nas neće iznenaditi. Znamo sve o njima, njihovi fudbaleri igraju upravo ono što im je zadatak i u klubovima. Bićemo spremni za taj meč“, uverava Kuzmanović, dodajući da mu ne smeta hladnoća u Južnoj Africi jer je „za fudbal bolje kada nema vrućine“.

tosic-boskovic-kuzmanovic-kacar-pres-konferencija

Kačar je priznao da nije baš očekivao vremenske uslove kakvi trenutno vladaju u zemlji-domaćinu Svetskog prvenstva, ali da oni neće uticati na tok igre, naročito ne na njegovu ukoliko dobije šansu jer se na hladnoću navikao u Berlinu.

„Meč koji sledi jedan je od najbitnijih trenutaka ove generacije. Igramo protiv insipirativnog i velikog rivala, a mislim da nas to samo može dodatno motivisati da damo sve od sebe. Susret je izuzetno bitan, a najvažnije je da mi u petak damo sve od sebe. Doći će rezultat sam po sebi ako budemo pravi“, rekao je Kačar.

On je dodao je sve što „orlovi“ žele – da ponove odlične igre iz pojedinih mečeva u kvalifikacijama.

„Sve reprezentacije koje su došle nisu za džabe tu. Kao što smo juče gledali kako se Brazil mučio protiv Severne Koreje – tako i ubuduće svako može da pobedi svakog. Baš zato ne može da se kaže da smo mi autsajderi protiv Nemačke. Ako pokažemo igru kao protiv Rumunije u Beogradu, ili poput one u Austriji, ako pokažemo sve što znamo, možemo do uspeha“, istakao je Gojko Kačar, koji nije mogao da proceni tačno koliko je fizički spreman, jer nije odigrao čitav meč još od klupskog nastupa protiv Bajerna.

trening srbije

Zoran Tošić se, sa druge strane, složio sa Kačarom da buka koju stvaraju vuvuzele ne predstavlja prevelik problem za igrače na terenu jer se uglavnom oni dobro poznaju i koriste intiuiciju kada je ona potrebna, ali je naglasio da sebe smatra potpuno spremnim za svih 90 minuta borbe.

„Sada više nema popravnog. Treba protiv Nemaca pokazati da li smo pravi ili nismo. Verujem, znam da će svi koji budu igrali u petak dati više od 100% svojih mogućnosti. Mi som zajedno dve godine, napravili smo dobar koletkiv, pokazali smo kroz kvalifikacije da umemo da igramo dobar i kvalitetan fudbal, a onda smo razočarali protiv Gane. Nemce znamo, ali znamo i svoje mogućnosti. Verujemo u uspeh“, poručio je Tošić, potvrdivši da je novi član moskovskog CSKA.

Izvor: Blic