Reprezentativci Srbije okupili su se danas pred susrete sa Španijom, Francuskom i Švedskom, pod vođstvom Siniše Mihajlovića.

Prvak Evrope, Branislav Ivanović, jedini se nije pojavio na okupu zbog avionskih veza ali će se pridružiti selekciji tokom večeri, svi ostali igrači su na raspolaganju stručnom štabu.
Nemanja Vidic i c:o na treningu u Johanesburgu
Igrači su danas u 18h igrali utakmicu, a za sutra, oko 16:15, je planiran polazak Švajcarsku preko Ciriha.

 

Novi je selektor, ima mnogo mladih igrača. Mi stariji smo tu da im pomognemo jer smo i mi u nekom ranijem periodu prošli kroz isti način adaptacije. Biće nam potrebno dosta rada i truda da ostvarimo plasman na Svetsko prvenstvo. Pred sobom imamo tri velike reprezentacije, biće dobro da vidimo gde smo u ovom trenutku“, rekao je Aleksandar Kolarov.

Aleksandar Luković, nakon perioda izostanaka iz nacionalnog dresa, u reprezentaciju se vraća sa velikim ambicijama.

Nikakvog posebnog ubeđivanja od strane selektora Mihajlovića nije bilo. Jedan poziv bio je dovoljan. Nijednog trenutka nisam rekao da neću više nikad da igram za reprezentaciju. Jednostavno, uz dogovor sa Savezom, iz ličnih razloga jedno vreme me nije bilo tu“, rekao je Luković.

Od Filipa Đurića se očekuje da svojom mladošću i talentom doprinese dosta u igri reprezentacije.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam priključen A timu. Velika je razlika između okupljanja ovog sad i na Kipru kada sam debitovao. U predstojećim utakmicama čeka nas krem evropskog fudbala, tu će se videti naš karakter. Treba da budemo hrabri, sa mladim igračima imamo lepu budućnost, ali treba biti strpljiv sa nama“, poručio je Đuričić.

Prema izjavama iz stručnog štaba reprezentacije, izgleda da dolaze bolji dani ali videćemo da li smo pogrešili u proceni već u subotu.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)