Narednih desetak dana će biti jako teški za naše reprezentativce, ali oni ističu da imaju snage za sve to!

Gotovo svi u glas, Orlovi kažu da sigurno idemo u baraž! Bez obzira na gradske priče i njihovu ekipu „krasi“ zajedništvo i drugarstvo, pa nema sumnje da će svi pružiti maksimum u bobi za bodove u narednim utakmicama.

Orlovi čekaju još nekoliko igrača kako bi svi bili na okupu i do kraja razradili taktiku za predstojeće utakmice. Ipak, najviše se očekuje dolazak  Nemanje Vidića koji će se, prema rečima selektora, pridružiti reprezentaciji  u četvrtak.
Za to vreme dok ne dođu svi reprezentativci, stručni štab i prisutni  fudbaleri naše reprezentacije ne troše uzaludno vreme u Staroj Pazovi.

Ipak, niko od njih ne želi da stvara bilo kakav pritisak, pa su tako i odgovarali na pitanja novinara po dolasku u SC FSS u Staroj Pazovi.

Sa puno optimizma, u Staru Pazovu je došao Radoslav Petrović.
Igrač Blekburna kaže da je utakmica protiv Italije najvažnija za sve – i savez, reprezentativce, ali i navijače.
Ono što ga raduje jeste što Orlovi imaju sudbinu u svojim rukama, ali upozorava da zbog toga ne trebaju biti alavi, već strpljivi.
„Samo strpljenjem i dobrom igrom na Marakani možemo ostvariti pobedu protiv Italijana. A važno je da u sredu, 12. oktobra budemo drugi u grupi“, ističe Petrović.

Aleksandar Kolarov, koji će, čini se, biti komadant odbrane kaže da ekipa sad treba da potvrdi dobre igre iz septembra protiv Farskih Ostrva i Severne Irske.
Igrač Mančester sitija nije želeo previše da se osvrće na utakmicu Italija – Srbija u Đenovi, koja je, sećamo se prekinuta zbog nereda na tribinama.

Ne bih ulazio u to… Da li će se među našim navijačima osetiti želja za revanšizmom, to ne znam, ali ne mogu dvojica ili trojica da naruše naš ugled. U svakom slučaju, očekujem da će Marakana biti puna i da ćemo imati veliku podršku„, istakao je Kolarov.

Neven Subotić smatra da će ekipi biti teško bez Vidića (ukoliko ne bude mogao da igra), ali veruje da će 11 igrača koji izađu na teren dati sve od sebe za pobedu Srbije, za baražne kvalifikacije za EP.

Kao i Kolarov, Subotić se nije želeo prisećati meča u Đenovi, samo je prokomentarisao da se nada konačnom odmeravanju snaga sa Italijanima.

Zadovoljstvo zbog poziva selektora, ali i ushićenost pred bitne mečeve, nisu krili ni mladi Luka Milojević.
Milojević je naglasio da je svestan važnosti utakmice, pa će se potruditi da opravda reči Vladimira Petrovića, koji mu je rekao da zna igrati fudbal.
Znam koliko su predstojeće utakmice bitne za naš tim. Potrudiću se da opravdam poziv selektora i doprinesem uspešnom završetku ovih kvalifikacija“, zaključio je mladi igrač Rada.

Dobra vest za selektora Petrovića je da se kapiten Stanković vratio na teren  nakon povrede na utakmici protiv Farskih Ostrva.

Orlovi su više puta dokazali da se znaju nositi sa pritiskom i tada beležili „najveće“ pobede. Nadamo se da će tako biti i ovog puta.
Na kraju, da se prisetimo spiska igrača koje je selektor Petrović pozvao za predstojeće utakmice.

Golmani: Bojan Jorgačević, Damir Kahriman, Bojan Šaranov;
Odbrana: Branislav Ivanović, Milan Biševac, Nenad Tomović, Neven Subotić, Nemanja Vidić, Duško Tošić, Aleksandra Kolarov, Marko Simić, Slobodan Rajković, Milan Vilotić;

Sredina terena: Dejan Stanković, Nenad Milijaš, Miloš Krasić, Miloš Ninković, Zoran Tošić, Adem Ljajić, Radosav Petrović, Nemanja Tomić, Milan Jovanović, Luka Milivojević, Ljubomir Fejsa;

Napad: Nikola Žigić, Dragan Mrđa, Marko Pantelić.

Beli Orlovi (M. Petković, foto: AP)