Fudbaleri srpske reprezentacije Aleksandar Kolarov i Aleksandar Luković izjavili su danas da se odlično osećaju u Johanesburgu i da u hotelu Sanisajd Park imaju odlične uslove da se pripremaju za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

„Euforija oko nas se osećala još juče, kada smo doputovali… Mi smo već bili prošle godine ovde u Južnoj Africi, donekle upoznali zemlju. Osećamo se fenomenalno. Nema razloga za brigu ili strah o kojem se priča“, kazao je Luković na prvoj konferenciji srpskog tima u Johanesburgu.

Slično razmišlja i Kolarov, koji naglašava da „orlovi“ imaju obaveza na pretek.

„Imamo dosta obaveza, imamo sastanke, gledamo druge reprezentacije. To malo vremena što imamo koristimo da se odmorimo ili opustimo uz bilijar, stoni fudbal ili Soni plejstejšn, koji lično ne igram“, rekao je Kolarov, dok su se u pozadini čuli zvuci vuvuzele – afričkog instrumenta popularnog na fudbalskim stadionima.

Domaćini Mundijala su, naime, danas u 12 sati izašli sa svojih radnih mesta i po celom gradu igrali i trubili vuvuzelama kako bi proslavili sve bliži početak Mondijala i poželeli dobrodošlicu gostima. Predstavnici medija i igrači tako su imali priliku da osete festivalsku atmosferu i naslute ambijent na tribinama na kojima će sigurno biti glasno.

„Kada se izađe na teren ne čuje se ništa sa strane. Moraće da bude mnogo glasno da bi nam uopšte zasmetalo“, rekao je Kolarov i dodao da je malo verovatno da će vuvuzele koristiti navijači Srbije.

trening-srbije-u-juznoj-africi

Navijači će „orlove“ imati priliku da pozdrave danas od 16 časova kada će srpski fudbaleri održati obavezni trening otvoren za javnost. To će možda biti i poslednji trening na „Miler“ stadionu, pošto bi zbog lošeg terena, kako je rekao portparol Fudbalskog saveza Srbije.

Aleksandar Bošković, već sutra mogli da se presele na obližnji „Ju džej rejting“.

„Kada smo došli teren je izgledao fenomenalno, ali smo posle ustanovili da je drenaža verovatno urađena pre nekoliko dana, pa se trava nije uhvatila za zemlju. Zato kada staneš, kada se ukopaš, napraviš krater. Bilo je dosta neravno“, pojasnio je Kolarov.

Srbija će prvu utakmicu na Mondijalu igrati u nedelju sa Ganom u Pretoriji.

„Kvalitetan rival, mnogo njihovih igrača ima zapažene uloge u svojim klubovima. Igrao sam sa trojicom njihovih igrača… Mi smo se, ipak, i pripremali da budemo spremni za početak… Na Svetskom prvenstvu niko ne razmišlja o premoru“, naveo je Luković.

On je dodao da će i odbrana Srbije, koja je primila tri gola na poslednjem kontrolnom meču sa Kamerunom, biti na očekivanom nivou.

„Samopouzdanje nije izgubljeno. Odbrana će sigurno biti jedan od jačih delova našeg tima. Ali ekipu ni ne treba deliti na odbranu, vezni red i napad. Svi učestvujemo i u napadu i u odbrani. Protiv Kameruna nam je samo pala koncentracija, ta utakmica je bila više od fudbala, opraštali smo se od navijača“, ocenio je Luković.

Izvor: Blic

Povezane vesti