Fudbalska reprezentacija Srbije danas je remijem započela ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014 u Brazilu, u duelu Škotske i Srbije konačan rezultat je 0:0. Srbija ima tri sjajne šanse.
Srbija nerešeno protiv Škota

Na početku susreta jasno se videlo da Srbija neće svim silama napadati, dosta se igralo po sredini terena i šansu za postizanje gola, pre svega, smo čekali iz prekida ali poražavajuća je činjenica da su Škoti bili ubedljivi po broju kornera u odnosu na „Orlove“.

Najbolja šansa za reprezentaciju Srbije u prvom poluvremenu viđena je nakon odličnog udarca Kolarova, golman je jedva stigao tu loptu koja je stigla do Tadića koji je vrlo loše centrirao i praktično poklonio loptu Škotskom golmanu MekGregoru. Škoti su pretili i imali par prilika ali je sve to branio Stojković.

U drugom poluvremenu…
Na početku drugog poluvremena umesto Mijailovića u igru je ušao Ljubomir Fejsa.

Srbija je u drugo poluvreme ušla ofanzivnije, blagi pritisak na početku stvarao je neke poluprilike ali svaki pokušaj da se organizuje brza kontra „padao je u vodu“ zbog sporog reagovanja naših fudbalera. Međutim, Škoti su nekoliko puta stvorili izuzetne šanse.

Prvu bolju priliku u drugom poluvremenu imao je Kolarov, Kolarov je sa ugla ivice šesnaesterca šutirao ali je je nekoliko centimetara falilo da taj šut završi u mreži MekGregora. Škoti su imali šansu nakon greške Fejse ali na sreću ni taj napad Škota nije doneo prednost reprezentaciji Škotske. Pri kraju utakmice nekoliko sjajnih prilika među kojima je i jedan pokušaj organizovanje brze kontre, Tadić je dobio sjajnu loptu ali je MekGregor i to odbranio.

Posle svega, Srbija može da žali za nekim prilikama ali može i remijem da se zadovolji jer je Škotska ,moramo priznati, u pojedinim situacijama mogla i da slavi na Hempden parku.

Sledeću utakmica Srbija igra protiv Velsa u Novom Sadu.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)

SRBIJA – VELS

[ujicountdown id=“page/post“ expire=“2012/09/11 20:30″]