Čarter letom sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ fudbalski reprezentativci Srbije krenuli su danas put Farskih Ostrva, gde će u petak u Toršavnu od 19 časova po srednjeevropskom vremenu odigrati prvi meč grupe C kvalifikacija za EURO 2012.

Defanzivac Aleksandar Luković optimista je pred ovaj kvalifikacioni ciklus i veruje da će duel protiv „farana“ biti i dobra uvertira za meč protiv Slovenije, koji će „orlovi“ odigrati 7. septembra na stadionu Crvene zvezde.

„Ovo zahlađenje je dobro došlo, jer putujemo na Farska Ostrva gde nas očekuje poprilično hladno vreme. Naravno, cilj su nam pobede u oba meča, a do njih ćemo stići samo maksimalnim pristupom. Tako treba da shvatimo Farska ostrva, jer danas, kao što svi znamo, nema lakih protivnika“, rekao je Luković a prenosi zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Luković je ovog leta iz Udinezea prešao u ruski Zenit a kako sam priznaje još uvek nije potpuno spreman.

„Nisam 100% spreman, jer sam odigrao tek jednu utakmicu“, kaže Luković i dodaje da je atmosfera u reprezentaciji odlična i da su svi već zaboravili na Južnu Afriku. „Skoncentrisani smo samo na ova dva meča. Ne razmišljamo više o Mondijalu i svemu onome što se dešavalo u avgustu oko selektora“.

Put Farskih ostrva krenuo je i Zoran Tošić, koji je bio pod znakom pitanja zbog visoke temperature.

Povezane vesti