Reprezentativci Srbije spremni su za prvu utakmicu na Mondijalu sa Ganom na kojoj će, kako veruju, napraviti značajan rezultat.

„Svi smo optimisti. Da nismo, ne bismo ni bili ovde. Ovo je istorijsko učešće Srbije na Svetskom prvenstvu. Prvi put igramo pod tim imenom i želimo da se pokažemo u dobrom izdanju“, istakao je Branislav Ivanović na stadionu Loftus Versfeld u Pretoriji gde će se i igrati duel Srbije i Gane.

Ivanović je dobro upoznao Ganu.

„Gana je tipična afrička ekipa, mnogo su napredovali u poslednjih godinu dana, ali najbitnije je da smo mi spremni i zdravi. Videli smo i teren, koji je odličan tako da postoje svi uslovi za dobru utakmicu“, kazao je Ivanović.

Komplimente za Ganu imao je i napadač Marko Pantelić, koji je sa njihovim selektorom Milovanom Rajevcom sarađivao u Crvenoj zvezdi.

„Rajevac je veliki gospodin, mnogo je doprineo napretku selekcije Gane… Ali mi smo svi veoma motivisani da igramo i pobeđujemo za Srbiju“, kazao je Pantelić.

Kapiten Dejan Stanković upozorio je, ipak, da i ostale ekipe imaju iste ambicije da prođu grupnu fazu i dođu barem do osmine finala.

„Videli ste i ove ostale utakmice na Svetskom prvenstvu. Svi su stegnuti, nema tu lepog fudbala. Oseća se već tenzija, neka pozitivna trema“, ocenio je Stanković.

Izvor: Blic

Povezane vesti