Fudbaleri reprezentacije Srbije poraženi su u susretu protiv Španije.

Srbija je igrala solidno, stvarala je prilike ali se dominacija Španije na sredini terena jasno videla, Španci su imali dosta pokušaja iz šuteva sa distance, kao i kontra napade posle grešaka defanzivnih fudbalera.


S obzirom na renome naših današnjih protivnika ne možemo da kažemo da smo bili nadigrani, ali rezultat se u fudbalu pamti. Sa druge strane selektor Visente Del Boske nije mogao da računa na Fernanda Toresa koji je utakmicu posmatrao sa tribina AFG stadiona, i na fudbalere Barselone i Atletika B. jer su ti igrači, juče (petak), igrali u finalu Kupa Španije.

U prvom poluvremenu nije bilo stopostotnih prilika, a utakmica je „prelomljena“ u 64. i 74. minutu. Duško Tošić je pogrešio a mogao je da bude krivac i u prvom poluvremenu. Gol je postignut posle nesmotrenosti na sredini terena, Alvaro Negredo mu je oduzeo loptu ali je, srećom, šutirao pored gola. Damir Kahriman je mogao da primi gol kada je Ćabi Alonso, sa više od pola terena, pokušao da lobuje Kahrimana ali je lopta otišla preko gola.

U nastavku utakmice, Benjat je proigrao Hesusa Navasa, ovaj pobegao Tošiću a Adrijanu je bilo dovoljno samo da se pokloni i da savlada nemoćnog Kahrimana. Samo deset minuta kasnije, Adrijan pobegao Ivanoviću i iznudio penal. Na snimku se videlo da Ivanović nije skrivio penal, ali je kasnije Ivanović priznao da je zakačio španskog fudbalera a Santi Kazorla je potom rutinski postigao gol.

Dusan Basta, Srbija-Spanija, prijateljska utakmica u St. Galenu, maj 2012

Kada govorimo o našem timu, za opravdanje možemo da uzmemo to što je u ekipi bilo promena a i bio je ovo debi novog selektora na klupi naše reprezentacije. U napadu se tražio Lekić, koji je uspeo da pobegne odbrani Španije ali je njegov gol poništen zbog ofsajd pozicije. Našeg selektora mnogo više trebaju da brinu greške fudbalera u odbrani, koje je Španija kaznila. Naši reprezentativci imaju priliku za popravni već u čevrtak, protiv reprezentacije Francuske a posle Španije, sledi nam susret u Stokholmu protiv Švedske.

Navijači Srbije su bili i za pohvalu ali i za osudu. Sjajno su bodrili tim ali u jednom trenutku su i ubacivali pirotehniku u teren a spiker na stadonu je na srpskom heziku pripretio da će utakmca da se prekine ako nastavljaju sa ubacivanjem baklji.

GOLOVI SA UTAKMICE

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)