JOHANESBURG – Svi igrači su zdravi i selektor Radomir Antić može da bude na slatkim mukama, jer za utakmicu sa Ganom u nedelju, može da računa na svih 23 igrača, istakli su u Johanesburgu reprezentativci Srbije Miloš Krasić i Branislav Ivanović na konferenciji za novinare uoči Svetskog prvenstva u fudbalu.

Orlovi tokom treninga u Johanesburgu

– Maksimalno smo spremni i jedva čekamo da počne utakmica sa Ganom- ponovio je Krasić, koga su novinari uporedili sa češkim fudbalerom Pavelom Nedvedom.
– Po frizuri malo podsećam na Nedveda, uzvratio je Krasić, ističući da je Nedved zaista vrhunski igrač, čije uspehe je teško dostići i da svakako prija poređenje sa njim.

Ivanović je istakao da mu prija dolazak na trening navijača Srbije koji se nalaze u Južnoj Africi, jer „kada si tako daleko i igraš važno takmičenje, podrška navijača je od izuzetnog značaja“.

Dosadašnjim rezultatima ljudima smo dali veru u nas i tu euforiju iz Srbije smo preneli u Južnu Afriku, objasnio je Ivanović.

Upitan da li se nazire sastav Srbije za utkamicu sa Ganom, Ivanović je odgovorio da su igrači, u toku pripremnog perioda, isprobali sve moguće varijante.
Svi su potpuno spremni i selektor ima „slatku muku“ da odluči kojih 11 će u nedelju istrčati na teren, rekao je Ivanović.

On, međutim, nije želeo da poredi ovu generaciju sa generacijom iz 2006. godine kada je u Nemačkoj reprezentacija igrala pod imenom Srbija i Crna Gora.
Sa samo jednim primljenim golom u kvalifikacijama, ta generacija je napravila fenomenalan uspeh, ali ne bih nas poredio sa njima, rekao je Ivanović.

Ono što smo mi uradili u odnosu na njih je potpuno drugačije, „naš stil igre je totalno drugačiji, a igramo i pod drugim imenom, tako da ne bih poredio te dve generacije“, objasnio je Ivanović.

Meč sa Ganom počinje u nedelju u 16:00 časova. Prema najavama portparola Fudbalskog saveza Srbije Aleksandra Boškovića, Srbija će na tom meču igrati u crvenim dresovima i plavim šorcevima, dok će igrači Gane igrati u beloj opremi.

Povezane vesti