JOHANESBURG- Kapiten srpske fudbalske reprezentacije Dejan Stanković i napadač Marko Pantelić saglasili su se da je prvi meč u nedelju na Svetskom prvenstvu ključan i da će od rezultata utakmice s Ganom zavisiti dalji razvoj situacije u grupi.

Na konferenciji za novinare, Stanković je rekao da ta utakmica može da bude prekretnica i da eventualna pobeda Srbije može biti „vetar u leđa“ reprezentaciji, zbog čega igrači taj meč shvataju „kao malo finale“ Svetskog prvenstva.

On je rekao da je ekipa uložila dosta truda, emocija i znoja da bi se našla na Svetskom prvenstvu i da, i pored teškoća, željno iščekuju meč sa Ganom.

– Samo želimo, kada se ovo sve završi, da se vratimo uzdignute glave i sve ćemo dati da se to dogodi- rekao je Stanković.

Pantelić je rekao da su svi igrači koncentrisani na prvi meč protiv Gane jer znaju koliko je taj meč važan, ali da su i svesni da se radi o jednoj od najozbiljnijih ekipa sa afričkog kontinenta zbog čega postoji „određena tenzija“ u ekipi.

Marko Pantelic tokom pres konferencije

On je dodao da je svestan da će Gana, s obzirom da je iz Afrike, zbog podrške navijača igrati skoro kao na domaćem terenu, ali je rekao da su srpski reprezentativci naučili da igraju na gostujućim terenima i da ne očekuje nikakve probleme u tom smislu.

U odgovoru na pitanje nemačkog novinara, Pantelić je rekao da ekipa trenutno ne razmišlja u meču sa Nemačkom jer je potpuno posvećena utakmici kojom otvara učešće na Svetskom prvenstvu.

Portparol Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Bošković izrazio je, u ime reprezentacije, saučešće bivšem predsedniku Južne Afrike Nelsonu Mendeli zbog smrti praunuke, koje je poginula u saobraćajnoj nesreći.

On je takođe negirao pisanje medija da je „doktorka Marijana Kovačević“, koja primenjuje alternativne metode lečenja na brojne evropske fudbalere, doputovala sa ekipom u Afriku.
Reprezentacija Srbije prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu igra protiv Gane u nedelju, 13. juna, u okviru Grupe D. Meč počinje u 16 sati i biće odigran u Pretoriji.