Napokon smo mogli da vidimo moćnu Srbiju na terenu! Posle pobede nad Velsom (prošle godine) u Novom Sadu (6:1), naši momci nisu pokazali ono što mogu sve do meča protiv Hrvatske na „Marakani“. Nosila je publika naše momke, a da nije bilo sreće koja je ove večeri bila na strani Hrvata i sudije koji je imao više nego čudan kriterijum suđenja, naši momci bi trijumfovali u ovom meču…


Aleksandar Mitrovic

Aleksandar Mitrovic


Nadali smo se da će naši fudbaleri napokon zaigrati na tom nivou da možemo reći: ponosni smo na vas. Upravo takav osećaj smo doživeli sinoć. Srbija je dominirala u meču protiv Hrvatske! Naše komšije su se „sakrile“ u svojoj polovini terena i branile svim silama od naleta „Orlova“.

Prvu veliku šansu na utkamici imao je Mitrović posle kornera. Uigrana akcija Mihajlovićevih izabranika, a stativa se pobrinula za to da na semoforu ostane rezultat 0:0. Usledili su novi naleti naših momaka, ali je Hrvatska najviše zahvaljujući Pletikosi ostala bez primljenog gola. Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:0.

Na startu drugog poluvremena usledio je „hladan tuš“ za našu reprezentaciju. Ponovo su „Orlovi“ napadali ali je posle kontre i katastrofalne greške Đuričića u 53. minutu Mandžukić izašao sam pred Stojkovića i iz prvog šuta Hrvatske na gol Srbije na utakmici doveo goste u vođstvo- 0:1. Mihajlović je odmah nakon tog gola reagovao i u igru uveo Sulejmanija i Tadića umesto Tošića i glavnog krivca za primljen gol Đuričića.

Usledili su novi naleti naše reprezentacije, a plod tih naleta viđen je u 66. minutu. Upravo je Sulejmani izveo skraćeni korner, posle jednog prekršaja Hrvata, a Aleksandar Mitrović je glavom loptu sproveo u mrežu Hrvatske- 1:1!

Sudija je tokom celog meča bio u centru pažnje svojim lošim suđenjem. Našu reprezentaciju je najviše zaboleo drugi žuti karton Matiću u 75. minutu što je značilo da će naši momci u narednih 15-tak minuta igrati sa igračem manje. Ipak, posle divljačkog starta Šimunića na Sulejmanija, koji je predvodio jednu opasnu kontru naše reprezentacije, sudija je posegao za još jednim crvenim kartonom pa su reprezentacije na terenu ponovo imale isti broj fudbalera.

U poslednjih desetak minuta videli smo još nekoliko šansi naše reprezentacije, ali se mreže više nisu tresle- 1:1 i definitivna eliminacija Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu sledeće godine.

Možemo biti ponosni na naše momke posle jučerašnjeg meča, ali se postavlja pitanje zašto smo čekali toliko dugo da ponovo vidimo naše momke u najboljem izdanju? Zašto se toliko čekalo da se pomire Mihajlović i Matić koji je sinoć pokazao da je pravi vođa na sredini terena Srbije? Sve su to pitanja na koja nećemo dobiti odgovore, ali se nadamo da ubuduće ovakve stvari tipa nesporazumi, svađe i slično neće više postojati u našoj reprezentaciji.