U Beloj Palanci, rodnom mestu Rajka Mitića, u četvrtak je otkriven spomenik legendi srpskog fudbala i prvoj Zvezdinoj zvezdi. Spomenik je otkrio predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić uz prisustvo Dragana Džajića, Vladimira Petrovića, predstavnika opštine Bela Palanka, kao i članova porodice Mitić.

U ime Crvene zvezde pred velikim skupom govorio je predsednik vetarana Vladica Popović.

– Rajko je bio veliki i sada je veliki. Mislim da smo svi ućili od njega i uživali u njemu. Imali smo tu sreću da je čitav život proveo uz svoju Zvezdu i pomogao joj da postane velika. Školovao je mnogo igrača i trenera i svi građani Srbije treba da budu ponosni što su ga imali. Nastavićemo da se sećamo Rajka Mitića i na ovakav način, rekao je Popović.

Mitić je u Crvenoj zvezdi nastupao od 1945. do 1958. godine, odigravši 572 utakmice na kojima je postigao 262 gola. Učestvovao je u osvajanju pet titula državnog prvaka i četiri trofeja pobednika Kupa. Za reprezentaciju je odigrao 59 utakmica i postigao 32 gola.

Kao trener je vodio Crvenu zvezdu od 1960. do 1966. godine, a bio je i član selektorske komisije reprezentacije jugoslavije na 34 utakmice od 1966. do 1970. godine.

Izvor: SportskaCentrala