Fudbalski reprezentativac Italije Anđelo Palombo rekao je danas da se kapiten Srbije Dejan Stanković izvinio „azurima“ zbog divljanja huligana koji su prekinuli utakmicu dva nacionalna tima u Đenovi.

Dejan Stankovic, Italija-Srbija, Djenoa

„Stanković je nakon prekida utakmice došao u našu svlačionicu i izvinio nam se, ali nije on odgovoran za to što se događalo“, rekao je Palombo italijanskim medijima.

Kapiten Srbije, koji već 12 godina igra u Italiji, teren stadiona Luiđi Feraris napustio je sa suzama na licu.

„Stanković i ostali igrači Srbije pokušali su da smire situaciju i da urazume navijače. Teško je svakom igraču kada vidi da se njegovi navijači ponašaju na onakav način“, zaključio je Palombo.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije prekinuta je posle samo šest minuta igre zbog nereda koje su srpski navijači pravili na stadionu „Luiđi Feraris“.

Oko 300 najvatrenijih srpskih navijača su pre utakmice pravili nerede u centru grada. Bacali su flaše i petarde na prolaznike i prodavnice, zbog čega su mnoge morale da budu zatvorene, a ispisivali su i grafite na Duždevoj palati.

Srpski navijači su posle utakmice ispred stadiona pokušali da se sukobe sa italijanskim. Navijači su se međusobno gađali flašama, a uprkos kordonu policije srpske pristalice su pokušale da se obračunaju sa italijanskim.

Utakmica je i počela sa nešto više od 35 minuta zakašnjenja zato što su srpski huligani, kojih je u Đenovi oko 2.000, pre meča upalili nekoliko baklji, bacali dimne borbe, ali i napali golmana „orlova“ Vladimira Stojkovića. Huligani su na tribini upalili albansku zastavu i uzvikivali: „Ubi, ubi Šiptara“.