Reprezentativci Srbije Dejan Stanković i Marko Pantelić su poručili da „orlovi“ puni samopouzdanja dočekuju svoj premijerni nastup na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali i da osećaju posebnu odgovornost.

Pantelic i Stankovic na treningu u Juznoj Africi

Kapitenu „orlova“ i njegovom kumu ovo nije prvi put da igraju na Mondijalu, ali jeste prvi nastup na najvažnijem fudbalskom turniru na planeti u dresu zemlje koja se zove Srbija.

„To što igramo prvi put kao Srbija sa sobom nosi posebnu dozu odgovornosti i jednu dozu tereta. Međutim, sve to je pozitivno, osećamo pozitivnu tremu i zbog toga ćemo sa posebnim zadovoljstvom igrati ove mečeve. Što se prvog tiče, on je veoma važan i može dati vetar u leđa našoj ekipi. Gana je selekcija čiji igrači imaju hrabrost da igraju jedan na jedan na celom terenu i tačno je da su opasni na sredini i po bokovima, ali mi smo spremni na to“, rekao je Stanković istakavši da ne želi da otkriva uočene slabosti rivala.

On se osrvnuo i na promenu terena za trening.

„Mi nismo mamine maze i primadone pa da nam kao smeta teren. Međutim, videli ste na prvom treningu da je minimum par kolena moglo da ode. Teren jeste izgledao kao na razglednici, ali je bilo jasno da je bilo puno problema sa podlogom. Novi stadion je prelep i fenomenalni su uslovi“, rekao je Stanković.

Pantelić je dodao da većina igrača igra prvi put u ovakvim klimatskim uslovima i na ovoj nadmorskoj visini, ali da to ne bi trebalo da predstavlja veliki problem.

Napadač Srbije je izjavio da je Gana bolja selekcija od Kameruna.

„Gana je bolja ekipa od Kameruna, mnogo su brži, imaju igrače koji u trku jednom fintom mogu da izbace čuvara, oni melju teren. Međutim, mi imamo jako dobru ekipu koja na to može da odgovori. Nismo pokazali svoje najbolje svetlo, ali u svojim nogama, grudima i glavi imamo imamo mnogo samopouzdanja“, rekao je Pantelić.

Konferenciju za novinare obeležile su brojne primedbe srpskih izveštača koji su se požalili na ponašanje obezbeđenja, koje im je onemogućilo normalnu komunikaciju sa reprezentativcima u objektima za trening.

Stanković je objasnio da je u četvrtak u hotelu pronađena osoba, za koju se nije znalo ko je i odakle je, pa je podignut nivo obezbeđenja.

Izvor: Blic

Povezane vesti