Marko Pantelić je ponovo sa Orlovima. Nakon utakmice sa Grčkom, dobio je poziv selektora za meč protiv Izraela 9. februara.

Pantelić kaže da mu je jasno zašto nije dobijao pozive selektora. Promenio je sredinu, trebalo mu je vremena da se adaptira… no sada je sve to prošlost, on je drugi strelac kluba i treći u ligi, Olimpijakos je trenutno prvi i poziv došao.

Poznat kao veliki patriota i navijač Srbije, odazvao se na selektorov poziv bez razmišljanja i kaže da će to činiti kad god dobije poziv.

Ko me poznaje, ne samo na terenu i kroz medije, zna da sam ostao isti, igrač i čovek koji nikada ne bi okrenuo leđa reprezentaciji. Za mene bi to bila izdaja!

Pantelić je u svojoj izjavi za Sport izjavio da je Srbija iznad svega i svih, ističući još jednom da nikada ne bi okrenuo leđa reprezentaciji.
„Sada nije trenutak za sebične kukavice, već one koji su spremni da individualno daju sve od sebe kako bi uspeli da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Istina je da se reprezentacija nalazi možda u najtežoj situaciji u poslednjih deset godina, ali da ne mislim da imamo kvalitet i karakter za dobar rezultat, ne bih se ni bavio fudbalom“, zaključio je Pantelić u izjavi za Sport.

M. Petković