Marko Pantelić je dao zanimljiv intervju za dnevne novine Alo u kojem je govorio o situaciji u Olimpijakosu, ali i o Crvenoj Zvezdi.

U poslednje vreme, Panta i nije dobijao puno prilika, što je svakako bilo poražavajuće za njegove fanove, ali ne i za njega. Kaže da je on tu da bi poštovao odluke trenera i da će sada iskoristiti ovu priliku. Ističe da se nada povratku titule u Pirej, jer to Olimpijakos i navijači zaslužuju.
Svuda je bio ljubimac navijača, pa se ta tradicija nastavila i u Pireju. Nakon dva gola u meču protiv Panseraikosa, navijači su ga bukvalno opkolili sa svih strana, želeći da mu čestitaju. On ih je, kao i uvek, ispoštovao i odgovarao na pojedina pitanja na grčkom, ali i na srpskom jeziku.

Na pitanje o bodovnoj razlici Partizana i  Zvezde, odnosno Olimpijakosa i Panatinajkosa, Panta je rekao: „Srpsko prvenstvo je nezahvalnije za prognoze, oscilacije su mnogo veće, tako da veća verovatnoća da Zvezda stigne Partizan nego da Panatinaikos prestigne nas. Nadam se uspehu bratskih klubova na kraju sezone.“

M. Petković