Marko Pantelić je svojevremeno proglašavan za najboljeg mladog napadača, a seniorsku karijeru počeo je u Solunu 1995.godine. Danas, kao 33-godišnjak igra u Grčkoj, ali u pirejskom Olimpijakosu! Grčki crveno-beli su podržali Pantelića, a dodamo li činjenicu da je bivši igrač i veliki navijač bratske im Crvene Zvezde, utoliko je podrška „GATE 7“ još veća.

marko pantelic srpska zastava

Postigao je Pantelić novi prvenac u crveno – belom dresu, doduše ne Zvezdinom, ali…

„Kao da sam u grčkoj Zvezdi. Ipak, ‘Marakana’ je ‘Marakana’, moj klub je moj klub, moja kuća. To se nikada neće promeniti, ali kada već nisam u Zvezdi, onda je idealno mesto koje mogu da osećam kao dom baš ovde u Olimpijakosu“, rekao je Pantelić u intervjuu za „Večernje novosti“.

Panta kaže da je oduvek bio samo sportista, samo fudbaler i da se nije zanimao stvarima koje se odnose na upravu kluba ili reprezentacije, pa da neće ni sad.

O novom selektoru, Pantelić ima samo reči hvale, obzirom da su već sarađivali u mlađim kategorijama Crvene Zvezde, te da se nada da će svoje bogato iskustvo Pidžon preneti i na reprezentaciju.

Mnogi su želeli da znaju da li će Marko Pantelić imati određene protekcije kod novog selektora što se tiče igranja. On je sve te navode odbacio i dodao:

„U karijeri nikada nisam postigao nešto ili dobio poziv zbog toga što me je neko protežirao i tako će biti uvek. Iza mene stoje samo rezultati, a oni su u poslednjih pet-šest godina na evropskom nivou po proseku postignutih golova i asistencija, bilo u klubovima, bilo u reprezentaciji. Uvek ću biti vojnik svoje zemlje, spreman da u svakom momentu dam celog sebe za Srbiju. Ali, isto tako, sebi nikad nisam pravio reklamu van terena, niti sam se gurao ili brisao svoje ime sa spiska. I sada je nebitno šta bih ja voleo da bude, jer su želje jedno a odluka selektora, čiji je posao da sastavlja reprezentaciju, nešto drugo.“

Napadač srpske reprezentacije ističe da je uvek igrao za reprezentaciju, bez obzira na povredu ili bolest. Takvoj upornosti i predanosti igri su se čudili i selektori naše reprezentacije, a Pantelić za kraj poručuje:

„Često sam više igrao srcem nego glavom. Takav ću ostati zauvek!“

Povezane vesti