Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore, Ilija Petković je u razgovoru za dnevni list Press istakao da Italijani nemaju šanse protiv naše selekcije.

Iskusni stručnjak podseća na krizu u italijanskom fudbalu i priželjkuje pobedu „Orlova“!

U nastavku možete pročitati ceo intervju.

Italijani su uplašeni i mislim da dobro znaju šta ih čeka u Beogradu. Pred punim stadionom i našim momcima koji će silno želeti da pobede zbog onog cirkusa u Đenovi, „azurima“ ne dajem nikakve šanse. Italijanski fudbal je u velikom padu, bez obzira na to što su takve selekcije uvek neugodne. Na Apeninima već godinama nema toliko mladih talentovanih igrača i u ovom momentu sam siguran da imamo snažniji tim. To što su prvi u grupi je splet okolnosti i incident u Đenovi im je otvorio vrata. Napravili su cirkus namerno, zašto nisu sklonili navijače sa ograde? Uplašili su se? Pa, molim vas, oni su zemlja u kojoj je divljanje navijača, pirotehnika i sve ostalo normalna pojava. Nije im odgovaralo da igraju utakmicu, ali sada će doći bogu na istinu – u svom stilu kaže Petković.
Selektor Petrović ima određenih problema sa povredama igrača, međutim, Petković veruje da Pižon ima dovoljno znanja i iskustva da nadoknadi izostanke.
– Imamo probleme sa povredama, ali ubeđen sam da će selektor Petrović naći rešenja. Sve u svemu, ja sam veliki optimista – podvukao je Petković

Izvor intervjua: Press.rs

(Beli Orlovi, M. Petković, foto: arhiva)