Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović nije bio naročito zadovoljan posle pobede nad Severnom Irskom od 2:1. Petrović je istakao da njegovi izabranici igraju u grču i da bojažljivim pristupom neće ubuduće ostvarivati rezultate.

Vladimir Petrovic Pižon

„Stegnuti smo i nervozni. Ne gleda se pobedi u zube, ali se nadamo da ćemo protiv Estonije delovati bolje. Bili smo bojažljivi, čak i u drugom poluvremenu kada smo preokrenuli. Moramo mnogo bolje i hrabrije da igramo. Mnogo želimo pobedu, pa i to možda utiče. Moramo bolje da reagujemo na pritisak“, rekao je Petrović.

„Jovanović je uneo živost u našu igru i namestio gol tako da smo zasluženo slavili. Pre meča mi je rekao da će postići gol, što nije uradio, ali kao da jeste“, rekao je Petrović.

Srbiju već u utorak čeka naredni meč kvalifikacija sa Estonijom, koja je u prijateljskoj utakmici savladala Urugvaj sa 2:0.

„Igramo bolje na strani, mislim da će biti lakše. Nadam se da ću imati Žigića i Vidića. Žigić je sjajan u situacijama kada ne ide, a o Vidiću ne treba trošiti reči. Što se atmosfere na stadionu tiče, bilo je baš ružno. Fudbal se igra zbog navijača, ali srećom pobedili smo“, naglasio je Petrović.

Selektor Irske Najdžel Vortington nije bio nezadovoljan, i pored činjenice da je njegov tim izgubio meč posle preokreta.

„Srbija ima sjajan tim i nije sramota izgubiti od njih. Mi smo poveli, ali su oni u drugom poluvremenu igrali mnogo bolje i zasluženo slavili“, rekao je selektor Severne Irske.

Izvor: BlicSport