Selektor reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon optimističan je pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo uprkos potpuno neočekivanom porazu od Estonije na njegovom debiju na klupi „orlova“, prenosi „Sportski žurnal“.

„Izgubili smo jednu utakmicu, pa šta. Izgubljena je jedna bitka, ali dobićemo rat. Prava borba tek počinje“, rekao je Petrović.

Pižon je svestan propusta koji su doveli do neuspeha na stadionu Partizana.

„Zakazali smo u veznom redu. Izostala je planirana distribucija lopti do Krasića i Jovanovića. Nije bilo tačnog završnog pasa, nismo uspeli da napravimo igrača više u završnici. Nismo uradili ništa od onog što smo planirali. Plan je bio da Jovanović i Krasić za sobom povuku čuvare, a da se na njihovim pozicijama pojave Lomić i Ivanović. To je funkcionisalo samo prvih 15 minuta i posle je prestalo. Naša igra je u potpunosti odgovarala Estoncima, lako su se branili“, rekao je Petrović.

Selektor „orlova“ pozvao je javnost da ne osuđuje njegove izabranike nakon jednog meča.

„Ne mogu igrači za dva treninga da usvoje sve ono što bi trebalo da urade na utakmici. Ovaj tim ima veliki potencijal, ali na njemu mora da se radi dugo i strpljivo. Možda smo požurili sa određenim promenama, međutim, ne vredi da kukamo nad prolivenim mlekom. Izgubili smo, naučili neke lekcije i idemo dalje. Idemo u Italiju da osvojimo bodove koje smo izgubili u Beogradu“, rekao je Petrović.