Fudbalski savez Srbije u petak je u beogradskom hotelu „Hajat“ zvanično predstavio novog selektora reprezentacije Vladimira Petrovića „Pižona“. Nakon uvodne reči koju je održao portparol FSS Aleksandar Bošković, a u kojoj se osvrnuo na „Pižonovu“ igračku i trenersku karijeru, novinarima se obratio novi selektor „orlova“.

pizon predstavljen kao selektor srbije

Ostvarila mi se velika želja da postanem selektor reprezentacije Srbije. Prvi cilj će nam biti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo čime bi na najbolji način potvrdili prethodna dva plasmana na Svetska prvenstva, rekao je Petrović, kojem je sreću i uspeh na novom poslu poželeo Tomislav Karadžić, predsednik FSS, uručivši pritom jaknu reprezentacije Srbije novom selektoru.

Vladimir Petrović je sa Fudbalskim savezom Srbije potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za Euro 2012. odnosno do kraja sledeće godine, a ugovor će biti automatski produžen do leta 2012. godine ukoliko „orlovi“ uspešno okončaju kvalifikacije i plasiraju se na Evropsko prvenstvo.

On je istakao da se nada da će se atmosfera u ekipi, koja je možda poljuljana promenom stratega, vrlo brzo da se popravi, a sa svojim prethodnikom Antićem još uvek nije razgovarao o njegovom selektorskom iskustvu.

„Antića poštujem kao velikog trenera, što potvrđuju i njegovi klupski angažmani u Barseloni i Realu. Mi smo veliki prijatelji, ali se još nismo čuli ovim povodom. Što se ekipe tiče, poznajem igrače prilično dobro i tu ne mislim da će biti bilo kakvih problema“, rekao je Petrović.

Novi selektor „orlova“ je istakao da ga ne brinu „menadžerske želje“ oko sastavljanja ekipe.

„Kod mene su uvek igrali najbolji igrači. Nemam problem sa menadžerima, niti ću ga imati. Razumem ja da razni ljudi imaju razne želje, ali mesta u timu ima samo za najbolje“, istakao je Pižon, koji je dodao da su reprezentaciji Srbije neophodni kvalitetni bekovi, koji bi mogli da „šalju više upotrebljivih lopti centarforu Žigiću“.

„Pižon“ je pre selektorskog posla u reprezentaciji Srbije radio kao trener Crvene zvezde (u dva navrata), Bora, Vojvodina, Dalijana i Temišvara, a bio je i selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore odnosno seniorkske reprezentacije Kine. Kao igrač upisao je 34 nastupa u dresu sa državnim grbom, postigavši pritomi pet golova.

Karadžić: Pižon je odličan selektor

vladimir petrovic

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da veruje da će Petrović u ekipu „vratiti atmosferu koja je bila poljuljana u poslednje vreme“.

„U pitanju je odličan selektor, čovek koji je bio mađioničar sa loptom. Verujem da može da obavi posao koji se traži od njega. Imamo dobar tim i stabilan savez, učinićemo sve da se plasiramo na EP“, poručio je Karadžić.

Karadžić je rekao i da više ne želi da se bavi bivšim selektorom Antićem.

„Možda nismo najuspešniji ni najmoderniji savez, ali želimo dobro srpskom fudbalu i radimo na najbolji mogući način. FSS više ne želi da se bavi onim što je bilo iza nas. Okrećemo se utakmicama sa Estonijom i Italijom i drugim zadacima koji nas čekaju“, naveo je on.

U prva dva kola kvalifikacija za EP selekcija Srbije osvojila je četiri boda.

„Ako momci daju sve od sebe, a selektor uradi ono što očekujemo, ne vidim razlog da ne osvojimo jedno od prva dva mesta u grupi. Optimista sam, verujem da je Pižon ono što je potrebno srpskom fudbalu u ovom trenutku“, zaključio je Karadžić.

Povezane vesti