Kao što smo već spomenuli u vestima vezanim za transfere naših fudbalera u nove klubove, još jedan od njih je upravo to učinio i  nastaviće karijeru u inostranstvu. Ovog puta reč je o Radosavu Petroviću.

Prošle godine, naš reprezentativac je imao priliku da se oproba u Ligi Šampiona i time skrene još više pažnju Evropskih klubova na sebe. Uz to iskustvo, i nastupe u Reprezentaciji Srbije, Petrović je postao svakako jedan od najtraženijih igrača iz naše lige. Bilo je samo pitanje trenutka kad će i u kom smeru Radosav napustiti Partizan, a on se odlučio za klub iz Holandske lige, za Vitese.Radosav Petrovic

Za Partizan je nastupao 3 sezone, i na 139 utakmica postigao 24 golova. Sa Partizanom je , pored učešća u Ligi Šampiona, osvojio 3 titule prvaka države i 2 puta nacionalni kup. Svakako uspešna vremena su iza njega, očekujemo da tako nastavi i u svom novom klubu.

Klub je pred početak minule sezone preuzeo bogati Gruzijac, i očekuje se već ove sezone da Vitese izbori mnogo bolji plasman na tabeli nego sezone iza nas.Inače prethodne sezone za ovaj klub su nastupali Nemanja Matić i Slobodan Rajković.

Pred Radosavom je svakako novo iskustvo i nove obaveze, nadamo se njegovom daljem napretku i samim tim još dosta nastupa za našu reprezentaciju . Do sada je odigrao „samo“ 18 utakmica za reprezentaciju na kojima je postigao 1 gol.

Ne sumnjamo da će u narednim nastupima za reprezentaciju Raća postići još koji gol i time doneti veliku radost navijačima naše reprezentacije.

 

(Beli Orlovi, Jevremović Danijel; foto: Reuters)