Vladimir Petrović Pižon u predvečerje debija na klupi nacionalnog tima otkrio je kako bi trebalo da izgleda nacionalni tim Srbije u bliskoj budućnosti.

– Želim da Srbija igra kao Španija ili Holandija. Imamo fudbalere koji mogu da igraju takav fudbal. Naravno, ne u ovom trenutku, već u dogledno vreme, jer u kvalifikacionim duelima sa Estonijom i Italijom nema vremena za eksperimentisanje. Sada je najvažnije da rezultatski dobro počnemo. To je preduslov za uspeh, jer povećava samopouzdanje, stvara pozitivnu atmosferu i vraća narodu poverenje u svoj nacionalni tim – rekao je Petrović u intervjuu za Politiku.

Selektor nije ipak želeo da ulazi duboko u taktičke varijante.

– Nema smisla prerano otvarati karte. Imamo više opcija. Recimo, jedna od njih je sistem 4-3-3, sa tri napadača i probojima po bokovima, na primer, Krasića i Jovanovića, koji mogu i da menjaju mesta, kao što rade Roben i Van Persi uz sjajnog Snajdera u reprezentaciji Holandije.

Petrović ističe da Srbija neće igrati isto protiv svakog rivala.

– Bar u početku, u zavisnosti od protivnika, igraćemo sa jednim ili dva zadnja vezna, trojicom ili možda četvoricom na sredini terena. Moje opredeljenje je poznato – volim napadačku igru, pasove, driblinge i prodore preko krila – zaključio je Petrović.

Povezane vesti