Novi selektor Srbije, Vladimir Petrović Pidžon je bio jako raspoložen na prvom susretu sa sedmom silom. Petrović je između ostalog rekao i da zna koji će tim igrati protiv Estonije, ali ga nije želio objaviti.

Sa osmehom na licu, u stilu čoveka bez ijedne brige, obratio se novi selektor Srbije medijima.
„Čemu takav osmeh?“, bilo je jedno od privih pitanja upućenih Petroviću, a on je potvrdio svoje raspoloženje i rekao: „Znam gotovo 1000% tim koji će zaigrati protiv Estonije, možda sam zato raspoložen, jer da imam neke nedoumice, verovatno bih bio zabrinut!“

Petrović ima zakazanu konferenciju za štampu u petak (12 časova), kada će objaviti spisak igrača koji će nastupati u to j utakmici protiv Estonije, pa upravo zbog toga nije želio da objavi ni jedno ime sa spiska. Nije želeo da potvrdi da li će prvi golman opet biti Vladimir Stojković, ali je bilo očigledno da je bio zadovoljan odbranama golmana Partizana.  Od svih reprezentativaca, prokomentarisao je samo her-trik Miloša Krasića, kao odličnu uvertiru pred buduće utakmice.

Jedna od novosti u FSS i reprezentaciji je ta, da će selektor i njegovi pomoćnici sastaviti i B selekciju Srbije koju će činiti igrači iz domaće lige.  Igrači B selekcije imali bi probu na prijateljskoj utakmici protiv Saudijske Arabije, koja je zakazana za novembar, pa u slučaju da se nečija igra posebno dopadne selektoru, imao bi poziv u A tim.

Na kraju, Petrović je naglasio da nije važno ko je selektor reprezentacije i za koji klub igra koji igrač. Najvažnije je da su oni reprezentativci Srbije i da čine jedan kolektiv koji će uraditi sve da dođe do uspeha.

Autor: Mirjana Petković