Selektor reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon izjavio je uoči nastavka kvalifikacija za prvenstvo Evrope da naš tim mora da pokaže kvalitet i iz duela protiv Estonije i Italije izađe sa najmanje četiri boda.

Pižon

„I pored toga što imamo malo treme uoči početka novog posla, ceo stručni štab jedva čeka početak priprema. Za sada nemamo povređenih igrača i zato sa nestrpljenjem očekujemo predstojeće mečeve“, rekao je Petrović.

On je podsetio da Estonija nema veliko ime u Evropi, ali da može da bude nezgodan protivnik, što je, uostalom, pokazala i u susretu protiv Italije, koja je jedva uspela da savlada tu neiskusnu ekipu.

„Nisam mnogo menjao u odnosu na svog prethodnika Radomira Antića. Nova imena su Rajković i Lomić, a izostavljeni su Rukavina i Pantelić, koji nije prošao pripreme sa igračima Olimpijakosa i odgirao je samo jednu celu utakmicu. To, međutim, ne znači da se odričemo njegovih usluga“, rekao je Petrović.

Iskusni stručnjak smatra da se na spisku nalaze svi fudbaleri koji čine krem našeg fudbala i da ima malo igrača na koje iz domaće lige može da se osloni. On je rekao da mu se dopada igrač Spartaka Mirić, ali da on i dalje treba da se dokazuje u našoj ligi.

„Insistiraću da se na sredini terena igra brže nego što je to bio slučaj u prethodne dve utakmice u kvalifikacijama. U tom segmentu želimo da popravimo stvari i ako to uspemo, nadam se da će reprezentacija igrati mnogo bolje“, rekao je Petrović.

Na pitanje da li će nešto promeniti u koncepciji igre i rasporedu igrača u odnosu na pređašnji period, Petrović je rekao da se radi o nijansama.

„Kapiten Dejan Stanković je iskusan i on može da igra sa podjednakim uspehom na više pozicija. Možda je po nekim svojim sposobnostima spreman i da igra bliže napadu, ali je sasvim sigurno da Krasić i Jovanović treba više da menjaju strane i tako budu opasniji pred golom protivnika“, rekao je Petrović.

Selektor se ne plaši atmosfere na stadionu Partizana i ne razmišlja o tome da bi navijači Crvene zvezde mogli da zvižde nekim igračima, pre svega golmanu Vladimiru Stojkoviću i kaže da svi treba da se ujedine i navijaju za nacionalni tim.

Pripreme državnog tima Srbije za predstojeće dve kvalifikacione utakmice počinju u ponedeljak u Sportskom centru Partizana „Teleoptik“, a utakmica protiv Estonije na programu je 8. oktobra od 20,30 sati na stadionu Partizana.