Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon je imenovao svoj stručni štab i u radu sa A selekcijom će mu pomagati četvorica trenera.

Pomoćni treneri biće Radovan Ćurčić i Srđan Vasiljević, kondicioni trener reprezentacije biće Željko Boljević, dok će o radu sa golmanima brinuti Goran Pandurović.

„Pažljivo sam birao saradnike. Izabrao sam mlade trenere koji rade u Srbiji i koji su se edukovali u domaćoj Trenerskoj školi FSS. Sa Boljevićem sarađujem 15 godina i veoma dobro se poznajemo. Pandurović radi sa golmanom Stojkovićem u klubu i to smatram veoma korisnim. Svi oni su pokazali ozbiljnost u radu i svakako će mi biti od velike koristi na reprezentativnim akcijama. Uz to, svi su oni svakodnevno u radu, što i za trenere smatram kao izuzetno dobrom karakteristikom“, rekao je Pižon.

Ćurčić se domaćoj javnosti nametnuo dugogodišnjim uspešnim radom u ivanjičkom Javor Habitfarmu, konsolidujući ovaj klub i učvrstivši ga na superligaškoj mapi Srbije. Uz to, Ćurčić je 2009. godine proglašen najboljim trenerom Srbije u izboru FS Srbije i predvodio je nacionalni tim na prijateljskoj utakmici protiv Japana, u kojoj smo u Osaki pobedili 3:0.

Vasiljević je u ovoj sezoni trenirao superligaša BSK iz Borče, a radio je i kao trener Čukarički Stankoma i bio je pomoćni trener u Smederevu. Boljević je dugogodišnji Petrovićev saradnik. S golmanima će raditi Goran Pandurović, ujedno i trener golmana Partizana.

Vladimir Petrović, u želji da se maksimalno posveti predstojećim obavezama, još jednom se osvrnuo na brojna pitanja vezana za mogućnost da Kleo zaigra za reprezentaciju Srbije:

„Za susrete protiv Estonije i Italije Klea neću zvati, jer u trenutku kada sam sastavljao spisak on nije imao naš pasoš. Ali, posle tih utakmica, svaki igrač, a samim tim i Kleo, biće praćeni i njihova igra biće analizirana, pa ćemo videti šta će biti po tom pitanju u budućnosti. Dalje priče o statusu Klea u ovom trenutku deluju samo opterećujuće i zamolio bih sve za razumevanje i prihvatanje ovog mog stava“, rekao je selektor Srbije.

„Orlovi“ se sele iz Kovilova

Fudbalski savez Srbije je saopštio da će protiv Estonije i Italije biti promenjena baza nacionalnog tima. Naši reprezentativci ovom prilikom biće smešteni u hotelu „Hajat“, a ne u hotelu „Prezident“ Sportskog centra u Kovilovu.

„FS Srbije se iskreno zahvaljuje svim zaposlenima u SC Kovilovo i hotelu „Prezident“ na odličnoj saradnji u prethodne četiri godine. Uz to, očekujemo da već od sledećih priprema naša najbolja reprezentacija bude smeštena u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi“, piše u saopštenju FSS.