Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Vladimir Petrović, susreo se sa novinarima koji prate naš nacionalni tim u neformalnom razgovoru dva dana prd objavljivanje svog prvog spiska.

Petrović će u petak objaviti spissak igrača na koje računa za predstojeće duele u kvalifikacijama za Euro 2012. protiv Estonije u Beogradu i Italije u Đenovi.

Priča je međutim počela od utakmice Partizana u Ligi šampiona.

– Kada se igraju tako velike utakmice to je praznik za Beograd. Iz svog iskustva to stvarno i jeste tako, igrači žive za takve utakmice. Bilo je lepo videti onoliko gledalaca, onakvu atmosferu, koreografiju navijača Partizana sa papirima i zastavicama, bilo je dirljivo. Beograd će imati u roku od 10 dana dve velike utakmice, tako da je i za naš grad to velika stvar. Navijači Arsenala sedeli su sa navijačima Partizana u gradu što je lepo, više ne treba da postavljamo pitanje da li se neko plaši dolaska u našu zemlju. Takva treba da bude i praksa, da navijači zajedno popiju piće a zatim odu na dve strane da navijaju, započeo je „Pižon“ svoju priču.

Možda i najinteresantniju stvar „Pižon“ je rekao kada je poredio stanje u rumunskom (bio trener Temišvara) i srpskog fudbala.

– Mi stalno kukamo na našu ligu, ali zbog čega – zato što nemamo para. U Rumuniji svi klubovi prve lige imaju najmanje 100.000 evra od prava TV prenosa, dok oni na vrhu imaju i po milion i više. Šta naši klubovi ovde imaju od toga, nemaju dinara ni od koga. Grad Temišvar daje godišnje milion-dva evra iako je klub privatan, pa onda regija Banat daje još para. Zagreb daje Dinamu…

Kod nas niko ne dobija ni dinar. Budžet Temišvara je sedam miliona evra, pa normalno da će oni imati veće uspehe od nas. Problem je takođe i što u našim klubovima nema starijih igrača, mlađi fudbaleri nemaju od koga da uče. Ni ja ne bih bio ono što jesam u Zvezdi da pored mene nije bilo Džajića, a mladi igrači kod nas sada nemaju na koga da se ugledaju, ko da ih učini boljim, zaključio je Petrović.

Povezane vesti