U bazi Orlova u Staroj Pazovi prilično je mirno, a opet veselo. Moglo je da bude i drugačije da Marko Pantelić i Zoran Tošić nisu pogodili mrežu Iraca. Dobro raspoloženje i sreća zbog pobede protiv Ostrvljana očitavalo se na licima svih reprezentativaca. Zadovoljstvo nije skrivao ni selektor Vladimir Petrović, mada su mu misli već bile u Talinu, kako sastaviti tim, početi sa jednim ili dva napadača, dilema još ima, ali i vremena da se otklone.

Vladimir Petrovic Pižon

Reprezentacija Srbije kreće put glavnog grada Estonije u 11 časova čarter letom, bez kapitena Dejana Stankovića i veziste Miloša Krasića koji su protiv Severnih Iraca dobili parne žute kartone. Osokoljeni pobedom, Orlovi putuju u Talin sa jednim ciljem da se revanširaju Estoncima za poraz u oktobru prošle godine u Beogradu.

– Verovao sam u preokret. Zašto da ne? Nisam bio nervozan posle primljenog gola – istakao je Vladimir Petrović, selektor reprezentacije Srbije.

Dan posle pobede, svi hvale selektora koji je u poluvremenu napravio pravi potez uvođenjem u igru Miloša Ninkovića i Milana Jovanovića.

– Malo smo rizikovali u drugom poluvremenu, igrali smo brzo, napadački 4-2-4 i to se na kraju isplatilo. Znam da se od nas očekuje da svaku utakmicu odigramo i pobedimo na svetkom nivou, ali ne može baš uvek da bude tako. Čak ni Italijani ne dobijaju sve utakmice glatko.

Postavlja se onda logično pitanje zbog čega onda od početka utakmice Srbija nije tako igrala?

– Nisam hteo da sve adute odmah ispucavam. Uvek trener mora da ima i rezervnu varijantu. Utakmica se igra 90. minuta, a kako će se stići do pobede to je druga priča.

Evidentno je bilo da reprezentacija Srbije igra mnogo bolje sa dva napadača, međutim Petrović ne želi da otkriva adute pred utakmicu u Talinu.

– Videćemo kako ćemo igrati protiv Estonije. Imamo snimak utakmice protiv Urugvaja. Njihov najbolji igrač Vasiljev je ušao tek u drugom poluvremenu i rešio meč, zašto bih ja dva dana pred meč otvarao sve karte – zaključio je Petrović.

Izvor: Zurnal.rs