Selektor fudbalske reprezetacije Srbije, Vladimir Petrović Pižon, saopštio je spisak igrača na koje računa za poslednja dva kvalifikaciona duela protiv Italije (07. oktobar) i Slovenije četiri dana kasnije. Uprkos povredi koju „vuče“ duže vreme, među pozvanima je i kapiten Mančester junajteda, Nemanja Vidić, međutim, o tome da li će uopšte doputovati na okupljanje u ponedeljak konačnu reč daće lekari njegovog kluba posle testiranja koja će biti izvršena narednih dana. Na spisku koji ovoga puta broji 27 imena je i, takođe povređeni Milan Biševac, čija je situacija slična kao i Nemanjina.Vladimir Petrovic Pižon

– Namerno sam pozvao 27 igrača, jer znamo da su Vidić i Biševac povređeni, ali možda će doći posle testiranja u njihovim klubovima. Pričao sam sa Vidićem, želja Mančestera je da on ostane da se oporavlja kod njih, i videćemo da li će ga pustiti. Možda možemo da se nadamo da će igrati protiv Slovenije. Drugi igrači ulaze u formu, i takođe se vraćaju posle povreda: Krasić je počeo da daje golove što ohrabruje, Mrđa se vratio posle šest meseci i odigrao tri utakmice, Žigić će takođe odigrati treću utakmicu. Dobar podstrek pošto ću imati na raspolaganju veći broj igrača – rekao je selektor Petrović.

Po prvi put poziv selektora nacionalnog tima dobili su defanzivac BATE Borisova, Marko Simić, i vezni igrač Rada Luka Milivojević.

– Kada sam video da su Vidić i Biševac povređeni gledao sam koga bih mogao da pozovem od defanzivaca. Gledajući kvalifikacije za Ligu šampiona, video sam da Simić igra izvandredno, da je dao dva gola, i da je praktično uveo BATE u Ligu šampiona. On je interesantan igrač, ima potencijal, i neće škoditi da imamo jednog igrača više. Milivojević je mlad, zna fudbal, i ono što ja tražim može da ispoštuje. Nadam se da nisam pogrešio u vezi sa njim. On je primer za druge.

Kalkulacija Srbije za aplasman u baraž je jasna: pobedom protiv Italijana otklonili bismo sve dileme.

– Italijanu su tek sada našli svoju igru, postali su prava ekipa u nezgodnom trenutku za nas, igraće bez opterećenja, jer im ne trebaju bodovi, mi idemo na pobedu, ali ne glavom bez obzira, jer nam je dovoljan bod u nekim kombinacijama.

Spisak igrača za mečeve sa Italijom i Slovenijom:

Golmani: Bojan Jorgačević, Damir Kahriman, Bojan Šaranov.

Odbrana: Branislav Ivanović, Nenad Tomović, Neven Subotić, Nemanja Vidić, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov, Marko Simić, Slobodan Rajković, Milan Vilotić.

Sredina terena: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Miloš Krasić, Miloš Ninković, Zoran Tošić, Adem Ljajić, Radosav Petrović, Nemanja Tomić, Milan Jovanović, Luka Milivojević, Ljubomir Fejsa.

Napad: Nikola Žigić, Dragan Mrđa, Marko Pantelić.

 

 

Izvor: Sportal.rs