Fudbalska reprezentacija Srbije najslabiju tačku ima u srednjem redu i zato ćemo se posvetiti tom delu igre, ocenio je selektor državnog tima Vladimir Petrović.

„Moramo poboljšati igru na sredini terena. Zbog toga ću za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Izraela u februaru pozvati najviše igrača tog profila“.

On nije želeo da imenuje ko će se naći na tom spisku, ali je spomenuo da Nemanju Matića želi da vidi na delu. Poziv će verovatno dobiti i Dimitrije Injac, koji u Lehu igra vrlo dobro.

„Na svakoj utakmici, bez obzira da li se radi o prijateljskom ili službenom susretu, naša reprezentacija mora da ide na pobedu. Nismo bez šansi da se nađemo u završnici Evropskog prvenstva, ali na tome moramo dosta raditi“.

U protekloj jesenjoj sezoni pažnju na sebe skrenuli su Nenad Marinković, Ćeran, Mirić i Knežević iz čačanskog Borca, ali Petrović ništa nije želeo detaljnije da kaže o načinu kako će reprezentacija igrati u nastavku kvalifikacija.

„U nacionalnom dresu će do kraja kvalifikacija igrati samo oni koji se trenutno nalaze u najboljoj formi. Ko ispuni taj kriterijum igraće za državni tim“.

U slučaju da Srbija eventualno izgubi sve šanse da se nađe na završnici evropskog prvenstva, selektor planira da u ekipu uvede i mlađe snage na koje naš fudbal može da računa u bucućnosti.

„Za sada pravim reprezentaciju koja može da se odupre svakom protivniku na međunarodnoj sceni. Ne planiram u ovom trenutku formiranje nove generacije, ali to će se realizovati samo u slučaju da izgubimo mogućnost da se nađemo na kontinentalnom šampionatu”.

U tom kontekstu on je istakao da se neće libiti da u nacionalni tim pozove i iskusne i starije fudbalere, samo ako proceni da mogu da koriste reprezentaciji u narednom periodu.

Ocenjujući svetsku scenu, Petrović je naveo da su ove godine na visokom nivou igrali prvotimci Barselone Ćavi i Inijesta, a da je igrač sezone ipak Inijesta, strelac pobedonosnog gola za Španiju u finalu svetskog prvenstva.

„Mi takođe imamo igrače visoke klase. To su kapiten Dejan Stanković i Miloš Krasić, koji je naš Mesi, i svakako spada u kategoriju najboljih evropskih fudbalera“.

Petrović je ocenio da je Partizan zasluženo osvojio prvo mesto, ali je naglasio da našem fudbalu mnogo smeta prerani odlazak mladih igrača u inostrane klubove.

„Mislim da javnost preteruje u kritikama domaćeg fudbala. Videli smo nedavno da Mančester Junajted i Arsenal nisu pružili bogzna kakvu igru u Premijer ligi, i zato bismo morali da imamo više razumevanja za naše prvenstvo“, rekao je Petrović, dodajući da pozdravlja izbor Roberta Prosinečkog za trenera Crvene zvezde.

„Prosinečki je dobar čovek, imao sam prilike da kao trener radim s njim. Veoma je vaspitan i želim i njemu i Crvenoj zvezdi da ostvare uspeh. Što se mene tiče, stojim mu na raspolaganju i mogu da mu pomognem ako bilo šta zatreba u toku prvenstva“.

Izvor: B92

Povezane vesti