Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon bio je zadovoljan igrom svojih izabranika u pobedi nad Izraelom rezultatom 2:0 i nagovestio da bi neki igrači koje je isprobao mogli da postanu standardni članovi „orlova“.

Pizon

„Utakmica je bila izvanredna jer smo pobedili na teškom terenu protiv tehnički jakog rivala. Video sam nekoliko igrača u našoj selekciji, ali neću da otkrivam ko mi se posebno svideo. Video sam da su igračima moja filozofija i zahtevi koje postavljam pred njih sve jasniji“, rekao je Petrović, prenosi „Žurnal“.

On je dodao da je osim igrom, zadovoljan i atmosferom u ekipi.

„Raduje me atmosfera, kako na terenu tako i među igračima. To su dobri pokazatelji pred mečeve sa Estonijom i Severnom Irskom. Naravno, sve sam bliži izboru tima za te mečeve“, rekao je Petrović i dodao da ga „brinu promašaji Dragana Mrđe“.

Zoran Tošić je dodao da je trijumf nad Izraelom veoma važan, jer je ekipa počela da vraća uzdrmano samopouzdanje.

Zoran Tosic proslavlja gol protiv Izraela, Srbija-Izrael 2-0, Tel Aviv

„Odigrali smo dobru utakmicu i pobedom počeli da vraćamo samopouzdanje. Grupa je ista kao i u prethodnim kvalifikacijama, kad smo pobeđivali sve rivale, bili neumoljivi i u prijateljskim utakmicama. Onda je došlo Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi kad nas gol nije hteo, kad nije bilo sreće i kad upravo samopouzdanje počelo da pada. Dve poslednje pobede najbolji su način da ponovo verujemo u sebe“, rekao je Tošić.

Izvor: BlicSport