Neslavan debi na mestu selektora reprezentacije Srbije, Vladimir Petrović je krunisao izjavom neposredno po završetku meča.

Prva utakmica Pizona i Prvi poraz, Srbija-Estonija, Beograd

Neuspeh, ali šta da se radi. Mislim da je porazu značajno doprineo i sudija koji nam nije dao da igramo. Idemo dalje, kazao je „Pižon“ koji se odmah osvrnuo na naredni meč, protiv Italije u utorak u Đenovi.

U fudbalu se dobija i gubi, ovo su iskusni igrači i nternacionalci koji znaju da se oporave posle ovakvog poraza, kratko je konstatovao novi selektor reprezentacije Srbije.

„Milsim da je utakmica počela dosta nervozno. Naši igrači su želeli mnogo i iz te želje su pravili greške. Celo vreme smo tražili neku našu igru i nismo uspeli da je pronađemo.“
„Dosta smo grešili u sredini terena, nismo tu mogli da pariramo protivniku, protivnik je to iskoristio i pobedio nas“, rekao je Petrović na konferenciji posle meča.

Selektor Srbije je dodao i da je ovo jedan od težih trenutaka u njegovoj karijeri.

„Iskreno da vam kažem, stvarno je težak trenutak, ali i to je u opisu našeg posla. Šta da radimo, ne može samo da se pobeđuje, mora nekada i da se izgubi utakmica.“

Petrović je rekao i da ne razmišlja o napuštanju selektorske pozicije.

„Ne znam zašto bi se povlačio. Ako se izgubi jedna utakmica, nema razloga za povlačenje i bežanje. Idemo dalje. Ekipa je sastavljena od 22 igrača, neki imaju žute kartone kao što je Vidić koji neće moći da igra. Od ovih drugih igrača mi ćemo napraviti najbolji tim.“

Veoma loša atmosfera na tribinama uticala je i na igrače na terenu što je potvrdio i selektor Srbije koji je preuzeo deo odgovornosti jer je na gol stavio Vladimira Stojkovića.

„Videlo se dosta nervoze kod igrača zbog raznovrsnog navijanja. Igrači su zato želeli da što pre postignu gol, i čim žuriš, ono brzo pa kuso što se kaže. Bolje da sam i ja kriv nego neko drugi, ali mislim da Stojković zaslužuje da brani jer je naš najbolji golman.“

Selektor Estonije Tarmo Rutli istakao je da je pobeda nad Srbijom najveća u istoriji fudbala u njegovoj zemlji.

„Ovo je veličanstven uspeh, jer smo mi mala fudbalska zemlja, a Srbija je velika. Igrali smo dobro i organizovano, presing na sredini terena“, rekao je Rutli i podsetio da je njegova ekipa dobro igrala i protiv Italije, uprkos porazu od 1:2.

„Još tada smo pokazali da možemo da igramo sa jakim ekipama. Nemamo problem sa postizanjem golova, pitanje je samo koliko će protivnik da da. Ali bitno je da rastemo kao ekipa. Većina naših igrača nastupa u inostranstvu i tamo stiče neophodno iskusvo“, naveo je Rutli.

Estonski selektor takođe je primetio čudnu atmosferu na stadionu Partizana.

„Atmosfera je bila dobra, ali se osećalo da je domaća ekipa pod pritiskom“, kazao je Rutli.

Povezane vesti